Cts. May 18th, 2024

Bölgenin en büyüğü, yapı dalının en değerli platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, 23 – 26 Mart tarihlerinde TÜYAP’ta dünyanın pek çok farklı noktasından satın alma profesyonelini yerli üreticilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Ayrıca 2021 yılında bir unsur imza atarak yapı bölümünde faaliyet gösteren girişimcileri ağırlayan “YAPI TECH GARAGE” bu sene de yeni teşebbüslere kucak açmak için hazırlanıyor.

44. kere düzenleniyor.

Hyve Group’un Türkiye’de gerçekleştirdiği, 5 taşıyıcı dalın fuarı ortasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, bu yıl 44.kez düzenleniyor. Yapı bölümünün buluştuğu iş birliği platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, ülkeye döviz girdisi sağlayan ve ihracat kaleminde değerli bir hissesi olan bölümümüzün yerli iştirakçilerini ve üreticilerini yabancı alıcılarla buluşturacak.

Sektöre istikamet verecek start-uplar aranıyor.

Geçtiğimiz yıl yapı kesiminde faaliyet gösteren girişimcileri ağırlayan “YAPI TECH GARAGE” bu sene de yeni teşebbüslere inovatif ve tahlil odaklı geliştirdikleri servisleri sergileme imkânı verecek. En yeni eser ve teknolojileriyle dikkat çeken yapı ve mimarlık girişimcilerine özel ayrılan bu alanda, iştirakçi firmalar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören teknoloji girişimcileri dal profesyonelleri ile buluşacaklar. İnovasyona ve yaratıcı fikirlere en çok gereksinim olan bu devirde; geliştirdikleri tahlilleri tanıtıp yeni iş imkanları yaratabilecekler. Start-up bakış açısının ezber bozan tahliller sunarak dalların dinamiklerini değiştirdiği vaktimizde, inşaat ve gayrimenkul bölümünde bahadır işler yapan girişimcileri dalla buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı, “benim eserimle dal ivme kazanır” diyen, kesime özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir eser geliştiren girişimcileri çağırıyor.

Yapı Tech Garage ile bölüm kendini yenileyecek.

Hyve Fuarcılık Yapı Fuarı Yöneticisi Banu Keskin;“Pandemi periyodu bize bir kere daha gösterdi ki, teknolojiyi takip etmek ve inovasyon gelişmelerini şirket içinde entegre etmek çok kıymetli bir kural haline geldi. Dünya’da yaşanan çip derdi bunun en güzel örneği olarak gözümüze çarpıyor. Tekrar meskenlere çekildiğimiz periyotta yeni yazılımların hayatımızda vazgeçilmez olduğunu gördük. Bilgi ve bağlantı teknolojilerinin her alanda faal kullanımı tüm dünyada inanılmaz bir süratte yaygınlaşıyor. Sağlıktan, güce, otomotivden, dokumaya birçok kesimde teşebbüsçü bakış açısı ve inovatif yaklaşımlar iş yapma biçimlerini kökten değiştiriyor.” dedi.

Keskin kelamlarına şöyle devam etti; “Teknolojik gelişmelerden en az faydalanan kesimlerden biri olan yapı bölümünde ise, iş yapma biçimleri hala, büyük ölçüde klâsik temellere dayanıyor. Milyonlarca liralık projelerin inşa süreçlerinde klâsik sistemlerde ısrarcı olmak işlerde gecikmelere, bütçelerin aşılmasına ve işyeri güvenliği sıkıntılarına sebep oluyor. Yapılan araştırmalara nazaran inşaat dalı tüm dünyada yüksek oranlarda verim ve vakit kaybıyla çalışıyor. Küresel iktisadın 17’sini oluşturan bu kesim tüm eksiklikleriyle inovasyon için büyük potansiyellere sahip. Son yıllarda tüm dünya bu potansiyelleri keşfediyor ve inşaat dalındaki verimsizliği çözmek için start-up’lara yöneliyor. Dünya tasarım ve inşa süreçlerini kökten değiştirmenin peşinde. Yapı teknolojilerine yapılan yatırımlar her geçen yıl artıyor. Biz de Hyve Fuarcılık olarak 1978’den bu yana kesimin içinde dalla birlikte hareket ediyor, Türkiye’de inşaat dalının gelişmesine katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz sene Yapı Fuarı çatısı altında kurduğumuz YAPI TECH GARAGE ile kesimde teşebbüsçü bakış açısını destekleyen, inovasyona yer açan ve start-up’ları inşaat bölümü ile buluşturan bir platform olmayı hedefliyoruz.”.

Bu yılın teması “Yapı’da Sürdürülebilirlik”

Yapı Fuarı’nde sürdürülebilirlik teması kapsamında birebir vakitte Zero Build 2022’ye de konut sahipliği yapıyor. ZeroBuild 2022’de ana sınırlarıyla; teknoloji oturumları, networking fırsatları ve odaklanmış sunumlar ile ‘Sıfır Güç Binalar’ın nasıl geliştirileceği ve dönüşümün nasıl sağlanacağı husus edilecek. Eş vakitli olarak düzenlenecek fuarda da sıfır güç binalara ilişkin yeni eser ve teknolojileri ile pek çok kesim başkanı marka yer alacak. “ZeroBuild Network Zone” için ayrılan özel alanda kurulacak stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve etrafa olan tesirlerini minimuma indirebilmek için sunulan tahlilleri inceleme fırsatı bulacaklar. ZeroBuild Summit’22 Yöneticisi Dr. Gamze Karanfil: “Sıfır Güç Binalar’a dönüşümün ülke gündeminde yer bulması maksadıyla iki yıl boyunca dijitalde düzenlediğimiz ZeroBuild Türkiye’yi, bu yıl Milletlerarası Sıfır Güç Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22olarak 23-26 Mart 2022 tarihleri ortasında 44. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul mesken sahipliğinde fizikî olarak gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. ‘Sıfır Güç Binalar’a ait tüm ögeleri profesyonel olarak ele alacak olan ZeroBuild Summit’22de; kamu, özel kesim ve akademi ortasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılması maksadıyla iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu verimli bir platform oluşturmayı hedefliyoruz.

ZeroBuild Summit’22 olarak, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin kıymetli muvaffakiyetler kazandığı son devirlerde girişimciliği desteklemenin ve start-up’ları yüreklendirebilecek yeni mecralar yaratarak, yeni fikirlerini hayata geçirebilmelerine imkan sağlamanın kıymetli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan YAPI TECH GARAGE Start-Up Aktiflik Alanı Projesi’ne katılmak üzere; Sıfır Güç Binalara dönüşümü destekleyen, Sıfır Enerji/Sıfır Emisyon/Sıfır Atık gayelerini kabul eden ve faaliyet alanlarını bu gayeler doğrultusunda sürdüren tüm start-up’ları bekliyoruz.” dedi.

Ziyaretçiler, Yapı Tech Garage’da birçok yenilikle tanışacak

Trendleri takip etmek isteyen ziyaretçiler, akıllı inşaat gereçleri, BIM, sanal ve artırılmış gerçeklik, yapı taşınabilir uygulamaları, yapay zekâ, objelerin interneti, robotik ve üç boyutlu üretim üzere teknolojilerle, tasarım evresinden bina teslim evresine kadar farklı imkanlar sunan yeni eserleri tanıma imkanı bulacaklar. Start-up’ların yapı kesimi için geliştirdiği eserler sayesinde, yapay zeka uygulamalarıyla yapı tasarım süreçlerini otomatize etmek, 3 boyutlu modelleme üzere kolaylaştırıcı uygulamaları öğrenmek, VR teknolojisiyle dizaynları gerçeğe en yakın biçimde görüntülemek, networking imkanı sunan uygulamalarla en uygun iş ortaklarını bulmak, projelerde bilgi idaresi, revizyon ve raporlama üzere karmaşık süreçleri sadeleştirmek, sürdürülebilir gereç üretmenin kodlarını anlamak üzere hizmetleri deneyimleyebilecekler. Yapı Fuarı ziyaretçileri ve Yapı Tech Garage ile tanışmak isteyen dal profesyonelleri birebir vakitte “sıfır güç bina” prensibine uygun geliştirilmiş verimlilik ve kar modellerini yerinde görme, “pasif bina üretimi” ve “sürdürülebilir yapı ve gereç ile tasarım teknikleri”ni keşfetme fırsatına sahip olacak.

Girişimcilere Açık Davet: Son Müracaat 18 Şubat!

Sektöre istikamet veren start-uplara yalnızca proje imkanları değil, iş ağlarını geliştirme manasında da imkanlar sunan Yapı Fuarı, yapı kesiminde üretim süreçlerini değiştirebilecek, dala yarar sağlayacak bir eser geliştirdik diyen girişimcileri YAPI TECH GARAGE’a başvurmaya davet ediyor.

Yapı dalında üretim süreçlerini değiştirebilecek, kesime yarar sağlayacak bir eser geliştirdik diyorsanız siz de bu sahnede yerinizi alabilirsiniz!

Son müracaat tarihi 18 Şubat 2022’dir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen