Sal. Nis 30th, 2024

Windows 11’in ilk kez ortaya çıkmasından bu yana iki yıl geçti ve Microsoft, muhtemelen, önümüzdeki yıl da aynı dönemlerde, genellikle Windows 12 olarak anılan Next Valley’den bahsediyor olacak. Bu nedenle, yeni nesil işletim sistemi hakkındaki söylentiler ve coşku yavaş yavaş artmaya başlıyor ve son birkaç aydır, bir sonraki Windows’un nasıl görünebileceğini gösteren birden fazla konsept ortaya çıktı.

YouTube yayıncısı AR 4789, geçtiğimiz ay kanalında bir Windows 12 konsept videosu yayınladı. Bu konseptte, Başlat menüsü ve widget panosu, kullanıcıların gerçekten takdir edeceği gibi gözüküyor. Bu konsept, işlevsel özellikler ve güzel bir görüntünün yanı sıra, günümüzde Windows 11’de tipik hale gelen reklamlar, tanıtımlar veya öneriler de barındırmıyor. Başlat menüsü, önerilen içerik yerine Son öğeler bölümüne sahip ve bu bölüm, bir kullanıcı için çok daha yararlı veya en azından daha az can sıkıcı olabilir. Widget paneli, serbestçe yeniden düzenlenebildikleri için Windows 10’daki canlı kutucuklara daha çok benziyor.

Yine de, Windows 11’in yuvarlatılmış köşeler gibi ana görsel özellikleri korunuyor. Kayan görev çubuğu, bazı Dev kanalı geliştirmeleri ve değişikliklerinin de gösterdiği gibi, neredeyse kesinlikle Windows 12’nin bir parçası olacak gibi gözüküyor. Tabii ki Microsoft’un fikrini değiştirmek için yeterince vakti olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Konsept, her ikisinin de aynı derecede iyi görünmesi sayesinde açık tema ile karanlık tema arasında neredeyse mükemmel bir denge kurmayı da başarıyor.

Videoda Pencere Öğeleri panosu, Dosya Gezgini, Sekmeli Not Defteri, Microsoft Mağazası ve diğerleri gibi diğer özellikler ve bileşenler daha ayrıntılı olarak gösteriliyor. Genel olarak, Windows 11 ve Windows 10’un en iyi bölümlerinin güzel bir karışımı gibi görünüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen