Cum. May 3rd, 2024

İçinde üst düzey işlemciler bulunan amiral gemisi telefonlarda yüksek performans görmeyi beklesek de aynı şeyi daha düşük fiyatlı akıllı telefonlar için söylemek bazen mümkün olmayabiliyor. Ama şimdi Qualcomm, yeni Snapdragon 4 Gen 3 yonga seti ile performans ve fiyat arasındaki bu uçurumu kapatmayı vaat ediyor.

Qualcomm, yeni yonga setinin elektronik görüntü sabitleme ve daha hızlı otomatik odaklama gibi özelliklerle, uygun fiyatlı akıllı telefonlarla çekilen görüntüleri de iyileştireceğini söylüyor.

Snapdragon 4 Gen 2 özellikleri neler?

Snapdragon 4 Gen 2, düşük ışık koşullarında daha iyi fotoğraflar çekmek için yapay zekayı kullanacak. Yonga setinin Snapdragon X61 5G Modem-RF Sistemi daha fazla ağı, frekansı ve bant genişliğini destekleyebilecek ve böylece daha çeşitli hücresel ağlarda kullanılabilecek. Ayrıca Wi-Fi ağlarında daha iyi hızlar için Qualcomm Wi-Fi 5 donanımını da içerecek.

Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 yonga setine sahip ilk akıllı telefonlar 2023 yılının ikinci yarısında satışa sunulmaya başlanacak. Akıllı telefon üreticileri Redmi ve Vivo, yeni Snapdragon yonga seti ile yeni telefonlar piyasaya süreceklerini şimdiden onaylamış durumda.

Qualcomm, Mart ayında orta segment akıllı telefonlar için Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setini duyurmuştu. Şirketin yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ü ise 2023’ün ilerleyen zamanlarında duymayı bekleyebiliriz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen