Per. May 2nd, 2024


Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Ege Üniversitesinin de akademik paydaşı olduğu TEKNOFEST-İzmir, Türkiye’nin değerli kurum ve firmalarının iştirakiyle Çiğli Havalimanı’nda kapılarını açtı.

İzmirlilerin ağır ilgi gösterdiği şenliğin açılış merasimine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Lideri Haluk Görgün, İzmir Valisi Süleyman Elban, BAYKAR İdare Şurası Lideri, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri ve TEKNOFEST İdare Heyeti Lideri Selçuk Bayraktar, İzmir Milletvekilleri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Vilayet Protokolü, üniversite rektörleri, sivil toplum kuruluşlarının liderleri, siyasi partilerin yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstanbul ve Ankara’dan sonra seyahatine İzmir’de devam eden dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST’in bu yılki üçüncü ve son durağı İzmir oldu. Şenliğin paydaşı olan Ege Üniversitesi öğretim elemanı ve öğrencilerden oluşan 23 bilim ve teknoloji grubuyla yerini aldı.

“Tüm gücümüzle buradayız”

TEKNOFEST’in genç beyinlere ilham veren kıymetli bir tertip olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “TEKNOFEST bu yıl hoş İzmir’imizde birinci kere düzenleniyor. Bu dev tertipte Ege Üniversitesi ailesi olarak öğrenci ekiplerimizle, hocalarımızla birlikte yerimizi aldık.  Konut sahibi pozisyonundayız. Tüm gücümüzle buradayız.  Valiliğimiz koordinatörlüğünde İzmir’deki öteki üniversiteler ile işbirliği içindeyiz. TEKNOFEST İzmir’e mümkün olduğunca en büyük katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Bunu heyecanla ve coşkuyla yapıyoruz. TEKNOFEST’in, Cumhuriyetimizin 100. yılında, İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de yapılması bizlerde başka bir coşku yarattı. İçinde olduğumuz bilim çağında gençlerimizin önünün açılması ismine TEKNOFEST son derece değerli bir altyapı ve değerli bir dinamik. Bu nedenle, Ege Üniversitesi Rektörü olarak büyük bir heyecan duyuyorum. Projelerimizi önümüzdeki süreçte de  Ar-Ge manasında, öğrenci odaklılık manasında sürdürmeye devam edeceğiz. İçimizdeki bu coşku ve heyecan daha da büyüyerek, tam bağımsız Türkiye için bilime ve fenne inanarak, çok çalışarak, başarılı olacağız. Ulusal Teknoloji Atılımı vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir ortaya getiren TEKNOFEST, coşku ve heyecanı İzmir’imizde göklere taşıyacak. Tüm bilim sevdalılarını bu değerli bilim şenliğine bekliyoruz” diye konuştu.

Festivalde, Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı ilgi odağı oluyor. TEKNOFEST kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek teknoloji yarışlarında, ilkokul düzeyinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun düzeyine kadar nitelikli binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için yarışacak. Katılımın ağır olduğu TEKNOFEST-İzmir’in kapıları 1 Ekim’e kadar açık olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen