Cts. May 18th, 2024

Yves Rocher Türkiye, ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizde etkisini gösteren depremin yaralarını hafifletebilmek adına ilk günlerden itibaren başladığı sürdürülebilir dayanışma çalışmalarına devam ediyor. Yves Rocher Türkiye şimdi, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) partnerliğinde harekete geçiyor ve çocukların eğitimine katkı çağrısı başlatıyor.

Yves Rocher Türkiye, Mart ve Nisan aylarında, doğaya ve cilde saygılı geliştirilmiş Katı Şampuan satış gelirlerinin tamamını deprem bölgesinde yaşayan 50 çocuğun 1 yıllık eğitim masraflarını karşılamak üzere Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na (TOÇEV) aktaracağını duyurdu.

TOÇEV ile ilk projesini Eylül 2022’de Manisa’nın Demirci ilçesinde PAYAM Ekolojik Badem Köyü Projesi ile hayata geçiren Yves Rocher Türkiye, uzun yıllar mahsullerinin geliri çocukların eğitiminde kullanılacak 3000 badem ağacının dikimine sponsor olmuştu. Bu girişim ile ise iki partner, deprem bölgesinde yaşayan ve TOÇEV’in koruması altında olan 50 çocuğun 1 yıl boyunca manevi ailesi olmayı ve eğitim masraflarını tamamen üstlenmeyi hedefliyor.

Depremin ilk günlerinde bölgeye koordine bir şekilde acil ihtiyaç malzeme tedariği yapan, Yves Rocher çalışanlarına farklı illere transfer ve barınma olanakları sağlayan, deprem bölgesinde görev yapan doktorlara hijyen kiti desteği ileten, ve uluslararası ofislerinin desteği ile toplamda 2.5 Milyon TL bağışta bulunan Yves Rocher, sürdürülebilir dayanışma çalışmalarının bir sonraki adımı olarak TOÇEV partnerliği ile çocukların eğitimine katkı sağlıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen