Cts. Nis 27th, 2024


Cumhuriyetin 100. yılı anısına ve seçimde kendisine oy veren 3 bin 137 kişi ismine ağaç dikme isteğini Keçiören Belediyesine ileten 13. Devir Cumhurbaşkanı Aday Adayı Yakup Türkal’ın bu talebi Keçiören Belediyesi tarafından yerine getirildi.

Bu kapsamda Keçiören Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “100. Yıl İmza Ormanı Fidan Dikme Töreni” ilçedeki Ovacık Bayraktepe mevkiinde gerçekleştirildi.

Törene Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Tipe, AK Parti Keçiören İlçe Lideri Zafer Çoktan, MHP Keçiören İlçe Lideri Metin Bayrakçı, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Lideri Hilmi Gökçınar, İş insanı ve 13. Periyot Cumhurbaşkanı Aday Adayı Yakup Türkal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

3 bin 137 fidanın toprakla buluşturulduğu merasimde konuşan Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, “Sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V) ‘kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Devletimizin kurucusu büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fazla büyüdüğü için meskene ziyan verdiği düşünülen bir ağacın bahçıvan tarafından kesilmek üzere olduğunu görünce, ağacın kesilmemesini, binanın yana kaydırılmasını söylüyor. Yani bir fidan, bir ağaç dememeliyiz. Ağaçları muhafazalı ve boş topraklarımızı ağaçlandırmalıyız. Dünyamızın oksijen kaynağı olan ağaçlarımız çok değerli. Biz de gerek park ve bahçe yaparken gerekse ağaçlandırma alanlarımıza bulduğumuz her fidanı dikiyoruz. Doğaseverlerimizin ağaç dikme taleplerini asla geri çevirmiyoruz. 100. Yıl İmza Ormanı’nın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İş insanı ve 13. Periyot Cumhurbaşkanı Aday Adayı Yakup Türkal takviyelerinden ötürü Lider Turgut Altınok’a ve Keçiören Belediyesine teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının akabinde iştirakçiler fidanları toprakla buluşturdular.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen