Per. May 2nd, 2024


Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, tertibin tanıtım manasında Kemer’e büyük katkısı olduğunu söyledi.

 

Qualista Beach’te düzenlenen basın toplantısına, Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Lideri Semih Özdemir, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Lideri Dinçer Sarıkaya, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) İdare Konseyi Üyesi Cansın Efir, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) İdare Şurası Üyesi İsmail Kıyar, atletler ve basın mensupları katıldı.

 

Dünyanın en bilinen ekstrem spor tertiplerinden olan Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları’na bu yıl 42 ülkeden 400’ü aşkın atletin katılması bekleniyor.

 

Kemer Belediyesi’nin de büyük takviyeleriyle bu yıl 14’ncüsü gerçekleştirilecek olan tertip, spor ve tatil konseptini bir ortada sunan Türkiye’de spor turizminin en kıymetli etkinliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

 

Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmasında, memleketler arası tertipleri yapmanın çok sıkıntı olduğunu ve bunu başaran KEMK Lideri Semih Özdemir ve takımını tebrik ettiğini söyledi.

 

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları’nın 13 yıldır Kemer’e tanıtım manasında büyük katkı sağladığına dikkat çeken Lider Topaloğlu, “Yarışlara katılan 400 atlet ülkelerine döndüğü vakit Kemer’in ve Türkiye’nin hoşluklarını anlatacaklardır. Tertibin tanıtım manasında Kemer’e büyük katkısı var. Tertibin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Atletlere muvaffakiyetler diliyorum.

 

KEMK Lideri Semih Özdemir ise yarışlar hakkında teknik bilgiler verdi. Yarışların bu sene daha kapsamlı olduğunu tabir eden Özdemir, “Bu sene birinci kere yarışa katılacak olan atletler var. Hoş geri dönüşler alıyoruz. Yarışlarımız 4 gün sürecek ve yarın Çamyuva Mahallesi kıyısından plaj etabıyla başlayacak. Perşembe günü Göynük Mahallesi’nden başlayan ve Kemer merkezde sonar erecek olan orman etabı var. Orman etabımız 40 kilometre. Cuma günü ise 40 kilometrelik sky etabımız var. Cumartesi gün ise 60 kilometrelik dağ etabı var. Dağ etabı Çamyuva kıyısından başlayıp 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın doruğunda bitecek.” dedi.

 

Bu sene etaplarda zorluk derecesine nazaran kimi değişiklikler yaptıklarına değinen Özdemir, “Geçen sene atletler etaplarımızda çok zorlandı. Bu sene etapların birinci kısımlarını kolay son kısımlarını daha güç hale getirdik. Bizi destekleyen tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Lojistik, alandaki işçi ve iş gücü manasında en büyük destekçimiz olan Kemer Belediyesi’ne ve Belediye Liderimiz Necati Topaloğlu’na çok teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

 

KETOB Lideri Dinçer Sarıkaya da tertibin Kemer turizmine büyük katkı sağladığını tabir ederek, turizmciler olarak tertibe tam dayanak verdiklerini kaydetti.

 

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de yarışların son gününde herkesi Tahtalı Dağı’nın doruğuna beklediklerini aktardı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen