Çar. May 1st, 2024


Türkiye’de bayanlara yönelik birinci yelken tertibi olan ve 8 yıldır muvaffakiyetle sürdürülen Deniz Kızı Memleketler arası Bayan Yelken Kupası’nın cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlediği bayan yelken kupası Eti’nin ana sponsorluğunda 26 Ekim tarihinde gerçekleşecek. 

Bugüne kadar 800’den fazla yelkencinin katıldığı ve 56 farklı kurumun yarıştığı Deniz Kızı Memleketler arası Yelken Kupası tertibi kapsamında düzenlenecek Cumhuriyet Kupası ile bayanlara laik, çağdaş ve özgür bir hayat hakkı sunarak hayatın her alanında kelam sahibi olmasını sağlayan cumhuriyetimizin 100. yılının kutlanması hedefleniyor.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde ve İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü (İAYYK) iş birliğiyle, düzenlenen ETİ – Deniz Kızı Cumhuriyet Kupası’na; kurumsal, ferdi ve üniversite kulüpleri ile memleketler arası bayan yelken ekipleri katılabilecek.

Her sene “İyiliğe Yelken Açıyoruz” sloganıyla bayan ve çocuklara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kuruluşunu destekleyen tertip, bu sene yarış iştirak bedelinin bir kısmı ile Bayan Emeğini Kıymetlendirme Vakfı’na (KEDV) katkı sağlayacak.

Anadolu Hayat Emeklilik, Bahçeşehir Üniversitesi, Burgan Bank, Borusan Racing, Doğuş Üniversitesi, Eker, Eti, İstanbul Üniversitesi, Ino Sailing Team, Kotex – Geleceğe Yelken Açıyoruz, Logo Yazılım, Media Markt,  Nissan Türkiye, Organik Kimya, Samsun Yelken Kulübü, Sahibinden.com, ve Tüpraş üzere kurumların bayan yelken gruplarının katılacağı kupanın medya sponsorluğunu Türk Medya üstleniyor.

ETİ – Deniz Kızı Cumhuriyet Kupası’na katılmak isteyen takımlar 0216 418 33 34numaralı telefondan tertip komitesi ile bağlantıya geçebilir, kupa ile ilgili ayrıntılı bilgiye denizkiziyelkenkupasi.com adresinden ulaşabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen