Per. May 2nd, 2024


Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, Tahtalı Dağı’nda düzenlenen dağ etabıyla sona erdi. Yarışın çabucak akabinde ödül merasimiyle tertip sona ererken, atletlere mükafatları verildi.

Kemer Belediyesi’nin takviyeleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışların ödül merasimi, 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın tepesinde yapıldı.

Ödül merasimine, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Lider Yardımcısı Emin Gül, Antalya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi ve KEMK Lideri Semih Özdemir, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Özcan Çeliktaş, Kemer Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin katıldı.

Toplam 42 ülkeden 400’ü aşkın atletin katıldığı yarışların en şiddetli etabı olarak nitelendirilen dağ etabında sportmenler, deniz düzeyinden 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın doruğuna çıktı.

Yarış sırasında sportmenler, ormanlık alanlardan, su birikintilerinden, dar patikalardan ve dağlık alanlardan geçerken vakit zaman sıkıntı anlar yaşadı.

Kıyasıya uğraşlara sahne olan yarışların dağ etabını Güney Afrikalı Wade Young kazandı. İkinciliği Güney Afrikalı Travis Teasdale elde ederken, yeniden tıpkı ülkeden Matty Green ise üçüncü oldu.

 

Hedefimiz dünya şampiyonasını Kemer’de yapmak

Cumhuriyet’in 100’ncü yılında yarışların meselesiz formda tamamlanmış olmasından ötürü keyifli olduklarını belirten Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, yaptığı konuşmasında, “İlçemizin en âlâ halde tanıtılmasından ötürü memnunuz. Yarışta dereceye giren atletleri tebrik ediyorum. Maksadımız dünya şampiyonasını Kemer’de yapmak. İnşallah bu gerçekleşecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Emeği geçenlere teşekkür ederim

Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen yarışlarda emeği geçen başta KEMK Lideri Semih Özdemir’i ve grup arkadaşlarını tebrik ettiğini söyledi.

 

Kemer Belediyesi olarak yarışlara büyük dayanak verdiklerine işaret eden Lider Topaloğlu,

Yarışların Kemer’de yapılmasından ötürü keyifli olduklarını tabir ederek şunları söyledi; “Dört gün boyunca süren yarışlar hoş geçti. Denizden tepeye çıktılar. Bu cins tertipleri yapmak hakikaten sıkıntı. 14 yıldır bu işe gönül veren KEMK Lideri Semih Özdemir ve takımına teşekkür ediyorum. Kemer Belediyesi olarak biz de her sene içinde oluyoruz ve yarışlara dayanak vermeye devam edeceğiz. En hoş tanıtım budur. Yarışa katılan tüm atletleri kutluyorum.” dedi.

KEMK Lideri Özdemir ise yarışlarda emeği geçenler ve yarışa dayanak veren tüm kurumlara teşekkür ettiğini kaydetti.

Yarışta dereceye giren atletlere mükafatlarını Kaymakam Solmaz, Belediye Lideri Topaloğlu ve Antalya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gürhan verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen