Cts. Nis 27th, 2024


25 ülkeden 280 atlet Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda gayret etti
Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası sona erdi
Yenişehir Belediyesi mesken sahipliğinde ikinci sefer Mersin’de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası sona erdi. Seçkin bayanlar ve seçkin erkekler kategorilerinde büyük bir gayrete sahne olan yarışları Mersinliler ağır ilgiyle takip etti. 
Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle Mersin’de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nın ikinci gününde seçkinler kategorisinde 94 sportmen yarıştı. Yenişehir kıyı şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan yarışlarda iki gün boyunca 25 ülkeden 280 triatlet çaba etti. Cumartesi günü Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda genç kategorilerde yarışlar yapılırken bugün sabah saatlerinde ise Türkiye Triatlon Federasyonu puanlı final yarışları düzenlendi. 
Puanlı yarışlardan sonra Avrupa’nın en âlâ triatletleri Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda seçkinler kategorisinde sahne aldı. Seçkin bayanlar kategorisinde 31 sportmen gayret ederken, Büyük Britanyalı sportmen Annabel Morton 58 dakika 29 saniyelik derecesiyle birinci, Alman atletler Franka Rust 58 dakika 33 saniyelik derecesiyle ikinci, Julia Bröcker ise 58 dakika 50 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Ulusal sportmen Özlenen İpek Günad 1 saat 1 dakikalık derecesiyle yarışı 21’inci sırada tamamladı. 
Triatletlerin olimpiyatlar için de puan topladığı seçkin erkekler kategorisinde ise İtalyan atlet Samuele Angelini 52 dakika 13 saniyelik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Büyük Britanyanlı sportmen Marcus    Dey 52 dakika 15 saniyelik derecesiyle ikinci, Fransız Louis Vitiello ise 52 dakika 19 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Seçkin erkekler kategorisinde çaba eden son Balkan Şampiyonu ulusal atletimiz Gültiğin Er ise yarışı 21. sırada tamamladı. 
Dereceye giren atletler madalyalarını merasimle aldı
Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda dereceye giren sportmenler için madalya merasimi düzenlendi. Atletlere madalyalarını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, Avrupa Triatlon Birliği İdare Heyeti Üyesi Pascal Salamin ve Türkiye Triatlon Federasyonu Lideri İbrahim Yalçınkaya verdi. Madalya merasimine Yenişehir Belediyesinin Almanya’daki kardeş belediyesi Neustadt Belediye Lideri Marc Weigel, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mersin Vilayet Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda sporsever katıldı. 
Başkan Özyiğit, “Kentimizin tanıtımı ve marka pahası açısından hayli pahalı ve çocuklarımız için ilham verici.”
Yenişehir Belediyesi olarak milletlerarası bir spor tertibe konut sahipliği yapmaktan ötürü memnun olduklarını söyleyen Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “2019 yılında Mersin’de birinci sefer bir triatlon yarışı düzenledik, bugün geldiğimiz nokta çok değerli. İki yıl üst üste Avrupa’nın çok kıymetli atletlerini Mersin Yenişehir’de ağırladık. Bu yarışlar kentimizin tanıtımı ve marka kıymeti açısından epey bedelli ve çocuklarımız için ilham verici. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu yarışlara mesken sahipliği yapmaktan ötürü gururluyuz. Ulusal atletimiz Selinay Tuğçe Kır, Türkiye triatlon tarihinin birinci altın madalyasını Yenişehir’de aldı. Selinay başta olmak üzere tüm atletlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen