Cts. May 4th, 2024


Abdi İbrahim Medikal Yöneticiliği tarafından hazırlanan “Bilimsel Gündem” bültenlerinin yeni sayısında, birbirinden değişik mevzular ele alınıyor. Binlerce yıl evvel klasik Çin tıbbının bir modülü olarak geliştirilen Çigong (Qigong) idmanları, çağımızın en büyük toplumsal sıhhat meselelerinden Alzheimer’da erken teşhis çalışmaları ile Akdeniz usulü beslenmenin kanser ve kalp hastalıkları üzerindeki tesirleri, son sayının öne çıkan başlıkları. 

 

 TÜRKİYE’NİN güzelleştiren gücü Abdi İbrahim’in Medikal Direktörlüğü’nce hazırlanan ve 2 hafta bir yayımlanan, “Bilimsel Gündem” bültenlerinin son sayısı, her zamanki üzere çok faydalı bilgileri ve tıptaki değerli yeni gelişmeleri ele alıyor. 

 

Akdeniz stili beslenme, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyor

“Bilimsel Gündem”in yeni sayısında, özetle şu içerikler yer alıyor: 

  • Çin kökenli, sıhhat için idman felsefesi: Binlerce yıl evvel klâsik Çin tıbbının bir kesimi olarak geliştirilen Çigong (Qigong) antrenmanların insan sıhhatine tesiri ve inme hastaları üzerinde yapılan çalışmaların sonuçları.
  • Alzheimer’a erken teşhis: Alzheimer hastalığının semptomlar ortaya çıkmadan evvel erken tespit edilmesi için sürdürülen kinik çalışmalar.
  • Akdeniz Ömür Şekli: Akdeniz hayat üslubu ile kanser, kardiyovasküler hastalık (KVH) ve tüm nedenlere bağlı mortalite ortasındaki bağlantının incelendiği araştırmadan elde edilen sonuçlar.

Spotify ve YouTube’a da yükleniyor

Tıbbın tanınan alanındaki tüm yeni gelişmelerin, sade, kolay anlaşılır ve bilgilendirici bir yapıda kamuoyu ile paylaşıldığı bültenler, 25 bin KVKK onaylı şahsa mail yoluyla iletiliyor. Tıp alanındaki gelişmelerin yanı sıra Türk ve yabancı bilim insanları hakkında da bilgi paylaşımı yapılan referans kaynak niteliğindeki bültenler, Abdi İbrahim web sitesinde yayımlanıyor. Bunun yanı sıra her yeni sayısı podcast formatında Spotify’a yükleniyor ve sonrasında bu podcastler Youtube üzerinden de paylaşılıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen