Paz. May 12th, 2024


Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3’üncü güç ünitesinin reaktör binasında, iç muhafaza kabının dördüncü katmanının montajı tamamlandı. İç muhafaza kabı, nükleer güç santralinin güvenlik sisteminin en değerli ögelerinden biri olma özelliği taşıyor. İç muhafaza kabı modülleri, reaktör bölmesinin sızdırmazlığını sağlıyor ve boru sınırları ile NGS’nin işletme basamağında reaktör bakım süreçlerinde kullanılan kutup vincini destekliyor.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Yöneticisi Sergey Butckikh, bu değerli inşaat çalışmasının tamamlanmasıyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Akkuyu NGS’nin dört güç ünitesinin inşaatı, planlanan takvime nazaran aktif bir formda ilerlemektedir. 3’üncü ünitede silindirik olanların sonuncusu olan iç müdafaa kabının dördüncü katmanının kurulumunu tamamladık. Sonraki kademede, üçüncü ve dördüncü katmanların kaynaklanması, nakliye ve işçi hava kilidi ögeleri da dahil olmak üzere gömülü modüllerin güçlendirilmesi ve montaj süreçlerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Akabinde reaktör binasının kubbesi de dahil olmak üzere üç iç muhafaza kabı modülünden oluşan reaktör bölmesinin kubbe kısmının tasarım pozisyonuna yerleştirilmesine geçeceğiz.”

Akkuyu NGS, her bir güç ünitesinin kapasitesi 1200 MW olan Rus tasarımı VVER-1200 tipi 3+ kuşak çağdaş ve yüksek teknolojili reaktörlere sahip dört güç ünitesinden oluşuyor. Dünyanın en inançlı reaktörleri ortasında yer alan bu tip reaktörler iç ve dış olmak üzere çift müdafaaya sahip. Betonarme olan dış muhafaza, 9 büyüklüğüne kadar sarsıntılar, tsunamiler, kasırgalar ve bunların kombinasyonları üzere her türlü dış etkene dayanabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen