Cts. Nis 27th, 2024


Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Nevşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran’ı ziyaret etti.

Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata’yı konuk etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuk büyükelçi ile bir mühlet baş başa sohbet eden Savran, Büyükelçi Katsumata’yı yeni misyonundan ötürü tebrik ederek muvaffakiyetler diledi.

Büyükelçi Katsumata’ya Kapadokya bölgesi ve Nevşehir hakkında bilgiler veren Savran, Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir’de her yıl yüzbinlerce Japon turisti ağırlamaktan büyük memnunluk duyduklarını söz etti. Türkiye ve Kapadokya bölgesine gelen Japon turist sayısının arttırılması konusunda uğraşları olduklarını söz eden Savran, bu bahiste yapılacak çalışmalara da Nevşehir Belediyesi olarak her vakit dayanak olacaklarını vurguladı. Savran daha sonra ziyaretin anısına konuk büyükelçiye üzerinde armağan takdiminde bulundu.

Büyükelçi Takahiko Katsumata ise Nevşehir’de bulunmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirerek Başkan Savran’a teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen