Cum. May 3rd, 2024


Ticaret Bakanlığı konut sahipliğinde, Afrika Birliği iş birliği ve Dış Ekonomik Münasebetler Şurası (DEİK) tertibiyle gerçekleştirilen Türkiye-Afrika IV. İş ve İktisat Forumu’nda Aksa Güç İdare Şurası Lideri ve CEO’su Cemil Yararı, şirketin Afrika’daki güç santrali yatırımları vasıtasıyla kıtanın kalkınmasına olan katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mükafata layık görüldü.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Komorlar Birliği Devlet Lideri ve Afrika Birliği Periyot Lideri Azali Assoumani, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve DEİK Lideri Nail Olpak’ın yanı sıra Afrika başta olmak üzere 53 ülkeden 4 bine yakın iş beşerinin katıldığı forum, “Fırsatların Önünün Açılması ve Daha Güçlü Ekonomik İş Birlikleri” mottosuyla 12-13 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 

 

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Türkiye-Afrika IV. İş ve İktisat Forumu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında Afrika’daki Türk yatırımlarının bugün 10 milyar dolara ulaştığının altını çizerken, DEİK Lideri Nail Olpak da Türkiye-Afrika ortasında halihazırda 40,7 milyar dolar olan ticaret hacmini 75 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının akabinde Afrika kıtasını kapsayan projeler geliştiren ve Türkiye-Afrika ortasındaki ticari ilgilere katkı sağlayan 6 şirket yöneticisine mükafatlarını takdim etti. 

 

Dünya genelinde 8 ülkedeki 13 santral yatırımıyla Türkiye’nin halka açık en büyük küresel elektrik üreticisi olan ve Gana, Mali, Madagaskar ve Kongo olmak üzere Afrika kıtasında 570 MW konseyi güce sahip 4 güç santraliyle 2017 yılından bu yana Afrika’ya güç veren Aksa Enerji’yi temsilen foruma katılan Aksa Güç İdare Heyeti Lideri ve CEO’su Cemil Yararı, Afrika kıtasının kalkınmasına olan katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mükafata layık görüldü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen