Paz. May 5th, 2024


Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi unutulmaz bir JOTA-JOTI Jamboree aktifliğine konut sahipliği yaptı. Büyükşehir İzcileri ve Antalya’da faaliyet gösteren 5 izci kulübünün de iştirakiyle gerçekleşen aktiflik, gençler ortasında dostluk ve global vatandaşlık hislerini pekiştirdi.

Dostluğu ve global vatandaşlığı teşvik eden dünyanın en büyük dijital ve radyo izci aktifliği olan JOTA-JOTI Jamboree, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezinde düzenlendi. Aktifliğe başta büyükşehri belediyesi izcileri olmak üzere Antalya’da faaliyet gösteren izci kulüpleri katıldı. Çevrimiçi ve kablosuz olarak gerçekleştirilen dünyanın en büyük dijital izci etkinliğinde izciler 2 milyondan fazla izci dostlarıyla Gençlik kampı merkezinden kendi telsiz kodlarıyla davette bulunarak bağlantı kurdu.

 

3 FARKLI AKTİFLİĞİ BİRDEN YAPIYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan, aktifliğe ait yaptığı açıklamada, “Bugün burada 3 etkinliğimiz var. Birincisi Cumhuriyet İzci Kampı. Büyükşehir İzcilerimiz kamptalar. İkincisi Antalya’da başlattığımız izcilik programının 3. periyodu ve yeni izcilerimizin yemin merasimlerini gerçekleştiriyoruz. Üçüncüsü ise JOTA-JOTI aktifliği. Bu aktiflikle çocuklarımıza gençlerimize hünerler kazandırmayı ve barışın, dostluğun, sevginin, hürmetin ve müsamahanın kıymetini vurgulamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Türkiye İzcilik Federasyonu Antalya Vilayet Temsilcisi Adem Aydın, aktifliğin kapsamı hakkında şu bilgileri verdi: “Bugün Türkiye İzcilik Federasyonu ve Dünya İzcilik Federasyonu’nun organize ettiği JOTA-JOTI aktifliğini, Antalya’da bulunan 5 izci kulübümüzle gerçekleştiriyoruz. Dünya genelindeki izciler telsiz ve internet üzerinden bağlantı kuruyorlar. Bu aktifliğin gerçekleşmesinde Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in dayanağı büyük değer taşıyor.”

 

DÜNYA İZCİLERİYLE BAĞLANTI KURDUK

Büyükşehir Belediyesi izcilerinden Aybüke Yerdelen, JOTA-JOTI aktifliği kapsamında başka izcilerle telsiz üzerinden irtibat kurduklarını ve bu tecrübelerini paylaştıklarını söyledi. Yerdelen, “Bugün eğitim merkezimizde yılda bir defa gerçekleşen 2023 JOTA-JOTI faaliyetini yapıyoruz. Bu, Türkiye’de ve dünyada bulunan öbür izcilerle bağlantıya geçtiğimiz çok hoş bir aktiflik. Telsizlerle her izciye ilişkin olan kodlarla izci arkadaşlarımızla temas sağladık. Aksaray’dan Tuana Bozkurt isimli bir arkadaşımızla karşılıklı olarak faaliyetlerimizden bahsettik” dedi.

 

ETKİNLİKLER BİZİ SOSYALLEŞTİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi izcisi Emircan Teker ise kampın atmosferi hakkında, “21 Ekim 2023’te JOTA-JOTI aktifliği için buradayız. Çadır kurduk, masa tenisi etkinliğimiz var ve JOTA-JOTI etkinliğimize de katılıyoruz. Antep’ten 69 kodlu bir izciyle bağlantıya geçtik, onun obası hakkında bilgi aldık. Bu etkinlikler bizleri daha toplumsal bireyler yapıyor” formunda konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen