Cts. Nis 27th, 2024

Apple’ın Vision Pro karma gerçeklik (MR) başlığı en azından birkaç ay daha satışa sunulmayacak. Ancak yeni bir haber, cihazı kullanan bazı test kullanıcılarının cihazın boyutu ve ağırlığı nedeniyle boyun ağrısı yaşadığını iddia ediyor.

Apple sızıntı kaynağı Mark Gurman, isimsiz kaynaklardan alıntı yaptığı Bloomberg’in Power One haber bülteninde ilk kullanıcılarla ilgili bu sorunu şu sözlerle bildirdi: “Şu anda yaklaşık bir pound [yaklaşık 450gram] ağırlığında ve testler, bazı kullanıcılar için kısa sürelerde bile çok ağır gelebileceğini gösterdi. Apple bu sorunu ilk modelde baş üstü kayışla çözmeyi düşünüyor ancak donanımı daha hafif hale getirmek uzun vadeli daha iyi bir çözüm olacaktır.

2024’ün başları için planlanan lansmanında sahip olacağı 3.499 dolarlık fiyat etiketi sebebiyle zaten büyük bir engeli aşması gereken bir ürün için bunun pek iyi bir işaret olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Gurman, Apple’ın Vision Ürünleri Grubunun Vision Pro üzerindeki çalışmalarını çoktan bitirdiğini ve yeni nesil karma gerçeklik başlıkları üzerinde çalıştığını da yazıyor. Ekip, cihazın daha düşük fiyatlı bir versiyonunun yanı sıra daha güçlü donanıma sahip gerçek bir yeni nesil başlık üretmeyi planlıyor. Ama daha önceki bazı iddialar, bu daha düşük fiyatlı başlığın iptal olduğunu iddia ediyordu.

Ayrıca bu haber bülteninde Meta’nın karma gerçeklik geleceğine yönelik planları hakkında da bazı haberler yer alıyor. Şirket, 499,99 dolar başlangıç fiyatına sahip yeni Meta Quest 3 başlıklarının dağıtımını bu hafta başlatacak. Gurman, başlığın herhangi bir el kumandası olmadan gönderilmesi de dahil olmak üzere Meta’nın gelecekte bu fiyatı düşürmenin yollarını aradığını iddia ediyor. Böyle bir senaryoda, kullanıcıların başlığı kullanırken el hareketlerini kullanması gerekecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen