Paz. Nis 28th, 2024


Avcılar’da “Üreten Eller” projesine katılan bayan teşebbüsçüler dijitalleşiyor. Avcılar Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen eğitim programıyla bayanların üretim ve istihdam süreçlerine iştiraki destekleniyor. 4 haftalık eğitime katılan 35 teşebbüsçü bayanlar sertifikalarını aldı, kendi şirketlerini kurmaya hazırlanıyor.

“Üreten Bayanlar, Üreten Avcılar ”

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve bayanlara dönük bir çok çalışmasıyla bayanlara dayanak olan Avcılar Belediyesi çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm Merkezi, JCI Avrasya, Entertech İstanbul Teknokent, Rotary Türkiye e-Kulübü, PWN GLOBAL Professional Women’s Networks iş birliği ile düzenlenen “Üreten Eller Projesi’nin ikinci dönemi tamamlandı.

Kadınların üretim ve istihdam süreçlerine iştirakini destekleyen projede; ferdî ve mesleki gelişimlerini maximum düzeye çıkarmaları konusunda eğitim, koçluk ve mentorluk süreçleri yer aldı. 4 hafta boyunca Avcılar Belediyesi Uygulamalı Tahlil ve İnovasyon Merkezi’nde eğitimlere katılan 35 bayan teşebbüsçü sertifikalarını aldı. E-ticaret eğitimleri, toplumsal medya ve dijital pazarlama konusunda derinlemesine eğitim alan bayanlar kendi şirketlerini kurmaya hazırlanıyor.

Üreten Eller Projesi’nin iştirakçilerinden Mihriban Töre; “Dijitalleşme, network açısından inanılmaz hoş bir ortam sağladık. Bayan girişimcilere bu türlü ortamların sağlanması, öncelik verilmesi bizi de çok onurlandırdı.” dedi.

Kendi şirketini kurmaya hazırlanan Ayşenur Karayiğit ise; “Beklentimin çok üzerinde karşılamayla burada karşılaştım. Çok hoş iştirakçilerimiz var. Hakikaten alanında uzman isimlerden eğitimler, seminerler aldık ve kendimize bedel kattık. Avcılar Belediyesi’ne bu türlü bir aktifliği bize ücretsiz tanımladığı için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Her vakit bayanların yanındayız”

Bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi için bayanın toplumsal, ekonomik ve siyasi alanda varlığını görmenin çok kıymetli olduğunu belirten Avcılar Belediye Lideri Turan Hançerli; “Günümüzde kadınların iş dünyasında oynadığı rolün ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. “Üreten Eller” projesi kapsamında başlattığımız eğitimler ile bayanların dijitalleşen dünyada yerlerini almasını hedefliyoruz. Bu programda bayan girişimcilerimizin güçlenmesi, desteklenmesi ve büyümesi için önemli bir adım. Maksadımız, bayan girişimcilerin karşılaştığı zorlukları aşmalarına yardımcı olmak ve potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmalarını sağlamaktır. Bayan emeğinin pahalanması için yürüttüğümüz projeler ile bayanların her alanda güçlenmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biliyorum ki dünya, bayanların elleriyle tekrar biçimlenecek ve daha da hoşlaşacak.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen