Cts. May 4th, 2024


Sıhhat için bir araç olan spora ve fizikî aktiviteye iştiraki teşvik etmeyi ve tıpkı vakitte sporun tesirleri konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan “No Fire” projesinin birinci ayağı, 19-22 Ekim 2023 tarihleri ortasında Çorlu’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’de “Hava”, Bulgaristan’da “Toprak” ve Portekiz’de “Su” elementlerinin etrafında toplandığı bir spor aktifliği olan Erasmus Plus No Fire Avrupa Spor Aktifliğinin Türkiye ayağı Çorlu’da basketbol, voleybol ve parkur sporu kollarında gerçekleştirilecek. Aktifliğin Bulgaristan ayağında break dans, street workout, tekvando, Portekiz ayağında ise yüzme, su topu ve adaptif yüzme kollarında yarışlar düzenlenecek.

Çorlu’da 20-21 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan karşılaşma ve müsabakalarda Türkiye ismine Çorlu’dan 23, Bulgaristan ve Portekiz’den ise 26’şar bayan ve erkek sportmen gayret edecek.

İlk gün karşılaşmaları Rumeli Mahallesi’nde bulunan Çorlu Belediyesi Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda düzenlenecek. Saat 09.30’da başlayacak ve dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek basketbol ve voleybol karşılaşmaları saat 17.00’de sona erecek. Aktiflik programı kapsamında hareketliliğe dikkat çekmek hedefiyle Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda saat 13.30’da zumba aktifliği de gerçekleştirilecek.

Ayrıca program kapsamında 19.00-21.00 saatleri ortasında Hilton Garden Inn Otel Konferans Salonu’nda “Sürdürülebilir Spor ve Karbon Ayak İzinin Azaltılması” bahisli bir konferans düzenlenecek.

Programın ikinci gününde ise Esentepe Mahallesi Sancak Caddesi Emlak Konut Park Alanı’nda 08.30-09.00 saatleri ortasında yoga ve nefes antrenmanları, 09.30-12.30 saatleri ortasında ise parkur aktiflikleri gerçekleştirilecek.

Müsabaka ve parkur etkinliklerinin akabinde Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ve Can Dokumacılık Organik Denetimli Tarım Tesisi ziyaret edilerek incelemelerde bulunulacak.

No Fire Avrupa Spor Aktifliği, Hilton Garden Inn Otel Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan ödül merasimi ile sona erecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Lider Yardımcısı Güner Çetin, “Avrupa Spor Aktifliği olan Erasmus Plus No Fire, sıhhat için bir araç olan spora ve fizikî aktiviteye iştiraki teşvik etmeyi ve birebir vakitte sporun tesirleri konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayarak global ısınmaya dikkat çekmek için her şeyi oluşturan dört element konseptini kullanıyor.

Her proje ortağı, oynanacak fizikî aktivitelerde yarışlara konut sahipliği yaparak tek bir ögenin (hava, toprak, su) etrafında toplandığı bir spor aktifliği düzenleyecek. Dördüncü element (ateş) keşfedilemeyecek, böylelikle ateşin ısı manasına geldiği iletisi vurgulanacak ve global ısınmaya dikkat çekecek.

19-22 Ekim tarihleri ortasında düzenlenecek olan aktiflik kapsamında Çorlu’muza gelerek uğraş edecek olan tüm gruplara karşılaşmalarda muvaffakiyetler diliyoruz. No Fire Avrupa Spor Aktifliğine tüm halkımız davetlidir.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen