Sal. May 7th, 2024


Konya Büyükşehir Belediyespor Taekwondo Kadrosunun ulusal atleti Mehmet Sami Saraç, Çin’in Taiyuan kentinde düzenlenen 2023 Para Taekwondo Grand Prix karşılaşmalarında üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Geçtiğimiz Eylül ayında Meksika’daki Dünya Şampiyonası’nda da bronz madalya alan Saraç, 1 ay içinde 2 madalya kazanarak Konya’nın gururu oldu.

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü atletleri milletlerarası tertiplerde Konya’ya gurur yaşatmaya devam ediyor.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota puanı veren Para Taekwondo Grand Prix karşılaşmaları Çin’in Taiyuan kentinde düzenlendi. Birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan bu değerli tertipte Türkiye’yi ulusal formayla temsil eden atletlerden biri de Konya Büyükşehir Belediyesporlu Mehmet Sami Saraç oldu.

Şampiyonada +80 kiloda uğraş eden Saraç, bronz madalya alarak kürsüde üçüncü basamakta kendine yer buldu. Ulusal formayla katıldığı tertiplerde elde ettiği derecelerle Konya’ya gurur yaşatmaya devam eden Büyükşehir Belediyesporlu taekvondocu, geçtiğimiz Eylül ayında da Meksika’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda yeniden bronz madalya kazanmıştı. 1 ayda 2 madalya kazanan ulusal atlet kıymetli bir muvaffakiyete imza atmış oldu.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen tertipte tatamiye çıkan 9 Türk atletten 8’i madalya kazandı. Türkiye, gran prix karşılaşmasını 2 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen