Cts. May 4th, 2024


Konak Belediyesi’nin Muhtarlar Günü İçin düzenlediği aktiflikte konuşan Lider Batur, ‘Birlikte Konak’ vurgusu yaparak, “Biz, Konak Belediyesi olarak hizmetlerimizi muhtarlarımızla birlikte omuz omuza, ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla yürütüyoruz. Yediden yetmişe, Konak’ta yaşayan tüm vatandaşlarımıza, ayrım yapmaksızın kucak açtık ve açmaya da devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediye Lideri Abdül Batur, muhtarların hizmetlerini kutlamak ve ehemmiyetini vurgulamak için her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü için Konaklı muhtarlarla bir ortaya geldi. Muhtarları aileleriyle birlikte Özdere’de konuk eden Lider Batur, Konak’ta muhtarlarla birlikte, omuz omuza geçirdikleri dört buçuk yıl boyunca belediyenin gerçekleştirdiği hizmet ve projeleri de anlattı. Konak’ta muhtarlarla ahenk içinde çalıştıklarını lisana getiren Lider Batur, birinci günden itibaren ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla çalıştıklarını bir defa daha vurguladı.

 

Batur: ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla yürütüyoruz

Başkan Batur, ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla çıktıkları hizmet müddetlerinde doğal afetlerden ekonomik meşakkatlere, kuvvetli bir süreç geçirdiklerini, bu süreçte de yeniden ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla devam ettiklerini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Birlikte Konak anlayışıyla çıktığımız hizmet süremizde dört buçuk yılı bitirmiş bulunuyoruz. Bu dört buçuk yıllık süreç biraz şiddetli geçti. Geçmiş devirlerde yaşanmayan badireler, bilhassa pandemi süreci, zelzeleler, ekonomik ezalar yaşandı. Tüm bunlara karşın Konak Belediyesi olarak, yatırımlarımıza ve kelam verdiğimiz projelere devam ettik. Verdiğimiz kelamların yüzde doksanına yakınını bitirmiş durumdayız. Lakin belediyecilikte hizmet biter mi? Bitmez. Muhtarlarımız bunu çok daha güzel bilir. Her yeni gün, her yeni gün, yeni bir istek, yeni bir proje, yeni bir külfetin oluştuğu gündür. Vatandaşın isteği bitmez, vatandaşın kasveti bitmez. Fakat biz belediye olarak hizmetlerimizi muhtarlarımızla birlikte omuz omuza, ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz.”

                                            

Vatandaşını ciddiye alan bir belediye var

Başkan Batur, vatandaşın sorununa, şikayetlerine dair Konaklı muhtarlardan gelen her talebi ciddiye aldıklarını vurgulayarak, “Muhtar arkadaşlarımızın kendi mahallelerine sahip çıkan anlayışlarıyla bize ilettiği her türlü soruna deva olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayı yaparken hakikaten muhtarlarımızdan gelen tüm şikayetleri ciddiye alan ve yerine getirilmesi noktasında elinden gelen uğraşı sarf eden bir belediye var burada” dedi.

 

 “Konak’taki muhtar arkadaşlarımız hususlarına çok hakim”

Konaklı muhtarların mahallesine sahip çıkan, vatandaşın kasvetinin çözülmesinde her hususa hakim olan muhtarlar olduğunu takdirle anlatan Lider Batur kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Sizlere çok teşekkür ederim. Dört buçukluk yıllık mühlet içinde belediyemizde gerek benimle, gerek lider yardımcılarımızla, başka çalışma arkadaşlarımızla çok uygun bir diyalog halindesiniz. Zati ben bunu her yerde söylüyorum. Laf olsun diye de söylemiyorum. Konak’taki muhtar arkadaşlarımız bahislerine çok hakim. Mahallelerindeki ıstırapları çok âlâ tahlil edip ilgili kurumlara iletiyorlar. Konak Belediyesi başta olmak üzere başka kurumlarla olan bağlantıları de çok güzel. Vatandaşın badirelerinin ortadan kaldırılması noktasında çok büyük çaba ve emekleri var. Ben bütün Konaklı hemşehrilerim ismine sizlere bir defa daha teşekkür ediyorum.”

 

Sosyal belediyecilik dönemi

Başkan Batur, dört buçuk yıllık hizmet sürecinde toplumsal belediyeciliğin öne çıktığını ve bunu Konak’ta omuz omuza gerçekleştirdiklerini de tabir etti ve “Bu periyot belediyecilik açısından yesyeni bir devir old. Toplumsal belediyecilik ön plana çıktı. Vatandaşların içinde bulunduğu gerek pandemi, gerek zelzele ve öteki külfetler noktasında belediyelerin daha çok toplumsal belediyeciliği geliştirdiği bir süreç yaşadık bu devir. Hem büyükşehir belediyemiz, hem Konak Belediyesi olarak, tüm kurumlar olarak toplumsal belediyeciliği geliştiren çalışmaları yerine getirmeye çalıştık. Vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” dedi.

 

“Konak’ta hoş işler yaptık, daima bir arada çalışmaya devam edeceğiz”

Konak’ta, ‘Birlikte Konak’ anlayışını kentteki tüm kurumlarla birlikte yürüten bir anlayış gerçekleştirdiklerini vurgulayan Lider Batur, hoş işlere imza attıklarını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Konak’ta hoş işler yaptık bu periyotta. Bu hoş işleri yaparken de tüm kurumlarla birlikte dayanışma içinde yaptık. Bütün kurumlarla da ahenk içinde çalışıyoruz. Bilhassa hem büyükşehir belediyemizle, valiliğimizle, valiliğimizdeki kurumlarımızla, kaymakamlığımızla, kaymakamlıktaki tüm ünite müdürlerimize ahenk içinde çalışan bir belediyecilik anlayışını sergiliyoruz. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza, Konak’ta yaşayan tüm vatandaşlarımıza, ayrım yapmaksızın kucak açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra da tıpkı anlayışla devam edeceğiz. Bizim gerek deneyimimiz, gerek Konak Belediyesi’nin kurumsal yapısı, çalışma arkadaşlarımızın, lider yardımcılarımızın, müdürlerimizin uğraşı, samimiyeti bizi bu noktaya getirdi. Biz de elimizden geldiğince bundan sonraki süreçte de misyon verilirse Konak’ı daha güzel noktaya getirmek için birlikte daima birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

 

“Sizlerle gurur duyuyorum”

Konak’ın muhtarlarıyla duyduğu gururu her vakit olduğu üzere bir defa daha vurgulayan Lider Batur, “Muhtarlar bizim elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımızdır. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Sizleri seven bir belediye lideriyim. Sizlerle gurur duyuyorum, bir arada yol yürümekten çok memnunum. Muhtarlar vatandaş tarafından sevildi mi vatandaş onu bırakmaz. Otuz yıllık muhtarlar var ortamızda. Sizlere gelecek seçimde muvaffakiyetler diliyorum. Beraberce gireceğimiz seçimde muvaffakiyetler diliyorum. Yeni devirde sizlere tekrar muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlayacağız

Başkan Batur, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı’nı daima birlikte kutlayacaklarının altını çizerek tüm muhtarları 100. yılı kutlamaya şu sözlerle davet etti:

“Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Kutlayacağız, kutlayacağız, kutlayacağız! Kimse bizim kutlamamızın önüne geçemez. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız, sahip çıkacağız, sahip çıkacağız! Biz sonsuza kadar Cumhuriyet diyen ve sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk diyen anlayıştayız. Bundan sonra da bu türlü devam edecek.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen