Çar. May 1st, 2024


2026 Avrupa Gençlik Başşehri finalisti İzmir’de sonuçların aşikâr olacağı Kasım ayı öncesinde heyecan artmaya devam ediyor. İzmir’in Avrupa Gençlik Başşehri Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, Fransa’nın Strazburg kentine giderek adaylık yarışı öncesi bir grup temaslarda bulundu.

İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başşehri olması istikametindeki teşebbüsler sonucun belirli olacağı Kasım ayı yaklaştıkça yoğunluk kazanıyor.  Gençlerin politik, sivil, toplumsal ve kültürel haklarına dair somut adımları gençlerin önderliğinde gerçekleştirmek ismine da değer taşıyan Avrupa Gençlik Başşehri unvanını elde etmek için finalde 5 kent yarışıyor.

İzmirli gençler bu yarışta İzmir’in elini güçlendirmek emeliyle temaslarını sürdürüyor. Avrupa Gençlik Başşehri Platformu üyelerinden oluşan bir heyet de bu kapsamda Fransa’nın Strazburg kentine gitti. Ziyarette İzmir’in Avrupa Gençlik Başşehri grubundan İzmir Gençlik Belediyesi temsilcisi Alper Kurudere, Gençlik Örgütü Forumu (GoFor) temsilcisi Barış Azar, Cosmos Derneği temsilcisi Furkan Hergül, İzmir Kent Kurulu Gençlik Meclis Lideri İsmail Ferhat Kaplan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Avrupa Birliği çalışmalarında yer alan Gülşen Balcı ve Cenk Öz katıldı.
Avrupa Kurulu ve Avrupa Birliği Parlamentosu’nda yetkililerle görüşen ve Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nu izleyen takım, Strazburg Belediyesi’nin gençlik çalışmaları takımı ile yapılan toplantıda İzmir ve Strazburg gençleri ortasında işbirliği imkanlarını kıymetlendirdi. Avrupa Kurulu nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Müsteşar Yardımcısı Gül Sarıgül ile bir ortaya gelerek Türk gençlerinin Avrupa-Türkiye ilgileri ve çalışmalarında yer alabilmesi, işbirliğinin artırılması hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Çalışmalar aktarıldı
Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi Demokrasi ve Eğitim ve Öğretim Komitesi’nden gençlik çalışmaları uzmanları Anca-Ruxandra Pandea, László Milutinovits ve Avrupa Gençlik Merkezi sorumlusu Muriel Julien ile yapılan görüşmelerde; İzmir’in Avrupa Gençlik Başşehri ile ilgili çalışmaları aktarıldı ve bu alanda yapılabileceklerle ilgili tavsiyeler alındı. AKPM Avrupa Mükafatı Komitesi Lideri Carmen Leyte, İzmir’in Avrupa ve Avrupa Gençlik Başşehri ile ilgili projelerini takdir ettiğini tabir etti.
2026 Avrupa Gençlik Başşehrinin İzmir olması durumunda, gençlerle ilgili kültürel, toplumsal, siyasi-ekonomik hayat ve kalkınma programlarının ortaya konma fırsatları artacak, gençler için yaşanabilir kent ekosistemlerinin güzelleştirilmesi sağlanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen