Cum. May 3rd, 2024


Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı tarafından “İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla düzenlenen “2. Memleketler arası Konya Yarı Maratonu” 26 ülke ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yerli ve yabancı 15 bin atletin iştirakiyle gerçekleştirildi. 21 kilometrelik Yarı Maraton’un ve 10 kilometre yarışının startını veren, Halk Koşusunda Konyalılara eşlik eden Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, maratona ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Maratonun tüm gelirlerinin bu yıl da Türkiye’nin en büyük otizm merkezi olan SOBE Vakfı’na bağışlanacağını kaydeden Lider Altay, “Bu yıl geçen yıla nazaran çok ağır bir iştirak var. Bilhassa iştirakin artarak devam ediyor olması bizi cesaretlendirdi. Konya’nın tanıtılması ismine çok değerli bir tertip oldu. Katılan tüm atletlere ve hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE) tarafından “İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 26 ülkeden 15 bin sporseverin iştirakiyle yapıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, Özel Atletler Federasyonu Lideri Birol Aydın, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Abdurrahman Şahin, SOBE Vakfı Lideri Mustafa AK ve Down Sendromlular Futsal Ulusal Grubu oyuncularının da iştirakiyle Kışla Caddesi üzerinde kurulan başlangıç ve bitiş çizgisinde saat 08.30’da evvel 10 kilometre koşusunun akabinde 21 kilometrelik Memleketler arası Yarı Maratonun startı verildi.

“ULUSLARARASI KONYA YARI MARATONU BİR MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Yarış öncesinde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, bu yıl ikincisi düzenlenen tertibin geçen yıla nazaran daha fazla iştirakçiyle gerçekleştiğini söz etti. Milletlerarası Konya Yarı Maratonu’nun bir marka olma yolunda yıllar geçtikçe daha da güzelleşeceğini kaydeden Baykan, “Konya’nın hoşlukları, tarihi, estetiği, gün yüzünde olanlar ön plana çıkacak. Yurt içinden ve yurt dışından iştirakçilere muvaffakiyetler diliyorum. Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve takımına bu hoş spor tertibi için teşekkür ediyorum. Konya’nın spor kenti tarafının, son yıllarda kazanmış olduğu birçok spor tesisinin ön plana çıkması ismine çok yararlı bir tertip olduğunu düşünüyorum” cümlelerini kullandı.

GELİRLER SOBE’YE BAĞIŞLANACAK

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, yaptıkları tüm tertipleri bir toplumsal sorumluluk olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Milletlerarası Konya Yarı Maratonu’nun tüm gelirlerinin bu yıl da Türkiye’nin en büyük otizm merkezi olan SOBE Vakfı’na bağışlanacağını tabir etti.

Tüm iştirakçilere teşekkür eden Lider Altay, “Konya bir spor kenti. 2022’de ‘İslam Ülkeleri Spor Başkenti’ olmuştuk. 2023’te de ‘Dünya Spor Başkenti’ unvanını taşıyoruz. Avrupa’da Madrid’den sonra ikinci, Türkiye’de birinci kere bir kent ‘Dünya Spor Başkenti’ unvanını taşıyor. Bu unvanı taşımak için yapılan değerlendirmelerde Konya’nın spor altyapısı, tesisleri ve insanların spora yatkınlığı çok kıymetli bir etken oluşturdu. Biz de Konya Yarı Maratonu’nu düzenleyerek bilhassa kent dışından gelen vatandaşlarımızın Konya sokaklarında koşmasını istek ediyoruz. Bu yıl geçen yıla nazaran çok ağır bir iştirak var. Bilhassa iştirakin artarak devam ediyor olması bizi cesaretlendirdi” açıklamasını yaptı.

“KONYA’NIN TANITILMASI İSMİNE ÇOK KIYMETLİ BİR ORGANİZASYON”

Başkan Altay, yarışları; 10 kilometre koşusu, 21 Kilometrelik Yarı Maraton ve Halk Koşusu kategorilerinde düzenlediklerini anımsatarak şöyle devam etti: “Bu tertipleri ayrıyeten kentte yaşayan vatandaşlarımızın her gün araçla geçtikleri yerlerin yaylara ilişkin olduğu bir vakit diliminde Konya’yı teneffüs etmeleri ismine çok verimli ve değerli buluyorum. Tüm iştirakçilere muvaffakiyetler diliyorum. Konya halkına bize gösterdikleri sabırdan ötürü teşekkür ediyorum. Bilhassa Konya’nın tanıtılması ismine çok kıymetli bir tertip oldu. Tüm atletlere, hemşehrilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“NE VAKİT BİR YETERLİLİK HAREKETİ OLSA KONYA DAİMA İÇİNDE”

Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, “Konya güzellikler, hoşluklar kenti ve Mevlana’nın kenti. Mevlana’nın müsamahasıyla yetişmiş ve onunla özümsenmiş bir kent. Bugün de biz tüm Konya olarak hatta Konya’ya gelen birçok konuğumuzla yaklaşık 15 bin bireyle birlikte SOBE için yeterliliğe koşuyoruz. İştirak çok hoş. Geçen sene de kalabalıktı fakat her yıl artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediye Liderimize çok teşekkür ediyorum. Ne vakit bir yeterlilik hareketi olsa Konya daima içinde, Konyalılar daima içinde ve bu sinerji ve güç her tarafa yayılıyor. Herkesi çağırıyor ve kapsıyor” tabirlerine yer verdi.

“BÜYÜK BİR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJESİNE DE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA”

Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Atletizm Federasyonu’na teşekkür ederek şöyle konuştu: “2. Memleketler arası Konya Yarı Maratonu, artık Konya’nın bir markası olma yolunda ilerliyor. Bu sene 26 ülkeden 15 bin koşucumuz bu maratona katıldı. Maratonun en kıymetli özelliklerinden biri de tüm gelirlerin SOBE’ye bağışlanacak olması. Bu yarı maratona katılan tüm atletlerimizin, koşucularımızın buradaki katkıları büsbütün SOBE’ye gidecek. Bu yüzden büyük bir toplumsal sorumluluk projesine de dönüşmüş durumda. Tüm iştirakçilere teşekkür ediyorum, muvaffakiyetler diliyorum.”

“BUGÜN TIPKI VAKİTTE ADIMLARIMIZI UYGUNLUĞA ATIYORUZ”

Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca da “Konya’mız Hazreti Mevlana’nın, sevginin, barışın kenti. Buraya onun ‘gel’ davetiyle gelen tüm sportmen kardeşlerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. İnşallah Konya’dan şad ayrılırlar. Bugün birebir vakitte adımlarımızı uygunluğa atıyoruz. Değerli bir toplumsal sorumluluk projesini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu tertibin gelirleri de otizmli bireyler için Türkiye’de büyük hizmetler yapan SOBE Vakfımıza bağışlanacak. Bu da başka bir hoşluk. Tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

“SPOR BAŞŞEHRİ OLAN BİR KENTİN BU TÜRLÜ BİR MARATONU OLMASI GEREKİYOR”

Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, “Konya Büyükşehir Belediye Liderimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz yarı maraton ve halk koşusu Konya’ya gerçekten yakıştı. Konya Spor Başşehri unvanını almış bir kentimiz. ‘Spor Başkenti’ olan bir kentin de bu türlü bir maratonu olması gerekiyor. Bu yıl ikincisi düzenleniyor. Sahiden çok profesyonel bir ortamdayız. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren memleketler arası takvimde de yerini alarak devam edecek. Buraya emek veren, bu tertibi yapan bütün istekli takıma, bütün belediye takımımıza ve emniyet güçlerimize, yolda misyon yapan hakemlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MİLLİ ATLETLERİMİZLE BİR ARADA KONYA’DA BULUNMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYUYORUM”

Türkiye Özel Sportmenler Spor Federasyonu Lideri Birol Aydın da şu sözleri kullandı: “Konya Büyükşehir Belediye Liderimizin himayelerinde, bütün belediyelerimizin dayanağıyla bugün yeterliliğe koştuk. Biz de bugün Avrupa Şampiyonu Down Sendromlular Futsal Ulusal Ekibimizle buraya geldik. Burada bir farkındalık yaratılıyor. Bugün ulusal atletlerimizle birlikte Konya’da bulunmaktan büyük bir zevk duyuyorum. Ayrıyeten Konya bugün A Ulusal Futbol Takımı’mıza da mesken sahipliği yapıyor. İnşallah akşam da A Ulusal Futbol Takımı’mızla birlikte orada olacağız. Bugün bu maratonda düzgünlüğe koşan bütün atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Konya’nın, Büyükşehir Belediye Liderimizin bizde büyük emeği var. Bugün Büyükşehir Belediye Liderimize takviye, onun emeklerini boşa çıkarmamanın mutluluğuyla davet gelince biz de özel atletlerimizle Konya’ya koşarak geldik. Bu aktifliği düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.” 

“GELİRLERİNİN SOBE VAKFI’NA BAĞIŞLANMASI BAŞKA BİR HOŞLUK KATIYOR”

SOBE Vakfı İdare Konseyi Lideri Mustafa Ak, “Bu hoş günde, hoş tertibi yapan Konya Büyükşehir Belediye Liderimiz Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz. Her istikametiyle hoş bir tertip. Gelirlerinin SOBE Vakfı’na bağışlanması başka bir hoşluk katıyor. Bu gelirlerin bize aktarılmasının yanı sıra otizmin tanınırlığının artırılması için de kıymetli bir fırsat. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

DERECEYE GİREN ATLETLERE MÜKAFATLARI VERİLDİ

Bu yıl ikincisi büyük coşkuya sahne olan Milletlerarası Konya Yarı Maratonu’na Türkiye ile birlikte 26 ülkeden katılan sportmenler otizm farkındalığı ve “İyilik İçin” temasıyla koştu.
Kıyasıya uğraşın yaşandığı maratonda dereceye giren sportmenler için Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi otoparkında oluşturulan aktiflik alanında ödül merasimi düzenlendi. Atletlere mükafatlarını AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay ve protokol verdi.

YARIŞLARDA BİRİNCİ ÜÇE GİREN İSİMLER 

10 kilometre bayanlar yarışında; 00:37:10’luk derecesiyle Gamze Bulut Duvar birinci; 00:37:39’la Ezgi Kaya ikinci; 00:38:25’lik derecesiyle Merve Karakaya üçüncü oldu.

10 kilometre erkekler yarışında; 00:31:55’lik derecesiyle İsmail Taşyürek birincilik kürsüsüne çıkarken; 00:32:09’la Taner Tunçtan ikinci; 00:32:59’la İbrahim Karateker de üçüncü oldu. 

21 kilometre erkekler yarışında 01:03:32’lik derecesiyle Frankline Keitanyi Ngelel birinci olurken; 01:03:37’lik derecesiyle Sang Benard Cheruiyot ikinci; 01:04:06’lık derecesiyle Ayetullah Aslanhan ise üçüncü oldu.

21 kilometre bayanlar yarışında 01:10:30’luk derecesiyle Ivyne Jeruto Lagat birinci olurken; 01:13:46 ile Derya Kunur ikinci; 01:16:10’luk derecesiyle Bahar Atalay ise üçüncü oldu.

10 Kilometre Koşusu ve 21 Kilometre Koşusu’nun kazananları ile ilgili ayrıntılı bilgiye “konyayarimaraton.com” adresinden ulaşılabiliyor.

MARATON HALK KOŞUSU İLE TAMAMLANDI

Yoğun iştirakin olduğu 2. Memleketler arası Konya Yarı Maratonu saat 11.30’daki 2,7 kilometrelik Halk Koşusu ile sona erdi. Kılıçarslan Meydanı’nda başlayıp biten koşuya Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye liderleri, Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, Tekvando Federasyonu Lideri Metin Şahin, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Abdurrahman Şahin, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu okçu Mete Gazoz, Konya protokolü ve her yaştan binlerce Konyalı sporsever katıldı.

Halk koşusu startında konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, vücut ve ruh sıhhati için sporun çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, “Obeziteyle gayret başta olmak üzere Dünya Sıhhat Örgütü ve Sıhhat Bakanlığımızın ortaya koyduğu perspektife de çok uygun böylesine bir faaliyet. Sağlıklı ömür için hareket, harekette rahmet var diyoruz. Bu rahmete vesile olan belediyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya’ya “2. Memleketler arası Konya Yarı Maratonu”nun çok yakıştığını belirterek, Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

“MARATONUN EN DEĞERLİ KISMI HALK KOŞUSU”

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, yarı maratonun en değerli kısmının Halk Koşusu olduğunu vurguladı. Lider Altay; “Çünkü kent yalnızca araçlara ilişkin değil. Kentin sahibi bizleriz. Onun için çocuklarımızla, eşlerimizle her vakit araçla geçtiğimiz yerlerden yürüyerek, bu kenti daha düzgün teneffüs etme imkanı buluyoruz. İştirakin her geçen yıl artıyor olması bizi cesaretlendiriyor. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

“BÖYLE MANALI BİR TERTİPTE OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM”

Yürüyüş esnasında maratonla ilgili görüşlerini paylaşan şampiyon sportmen Mete Gazoz ise, bu türlü manalı bir tertipte olduğu için çok keyifli olduğunu tabir ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

SPORCULARDAN LİDER ALTAY’A TEŞEKKÜR

Maraton için Konya’da bulunmaktan çok memnun olduklarını belirten atletler da Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, bu cins aktifliklerin devam etmesini beklediklerini söyledi.

Konya Yarı Maratonu’na halk koşusuyla birlikte yaklaşık 15 bin sportmen katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen