Pts. May 6th, 2024


Sağlıklı ömrün detaylarını öğrenmek isteyenler 19-22 Ekim tarihleri ortasında Grand Pera’da buluşuyor!

19-22 Ekim tarihleri ortasında Upload Tertip tarafından gerçekleştirilecek UyanFest ile sağlıklı hayatın eğlenceli yollarını keşfetmek isteyenler Grand Pera’da buluşacak.

19- 22 Ekim tarihleri ortasında Beyoğlu’nun en ikonik yapısı olan Grand Pera tarihi binada, Melis Aygen’den Fırat Neziroğlu’na, birbirinden kıymetli eğitmenler sağlıklı hayat konusunda atölye çalışmaları ve sohbetler düzenleyecek.

Belirli bir kontenjanla sonlu olan atölye ve söyleşiler için iştirak fiyatsız olacak. Kayıtlar Grand Pera’nın web adresinden yapılabilecek.

 

Festival Programı:

19 Ekim 2023 Perşembe
14.30 / Nefesli Ömür Atölyesi / Alegra Benardete
16.00 / Mandala ile Bolluk Rahmet Niyet Atölyesi / Güher Cengiz
17.30 / Tütsü Atölyesi- Tütsü İmali / Şebnem Takaoğlu

20 Ekim 2023 Cuma
14.30 / Ses Meditasyonu / Diğdem Girici
16.00 / Yerlerin Ruhu- Yerler Ruhun Aynasıdır / Mimar Aylin Örengil
17.30 / Sağlıklı Yaşama Holistik Yaklaşım / Umida Salih

21 Ekim 2023 Cumartesi
14.30 / Farkındalıkla Sohbet- Farklı Bakış Açıları ile Düşün Yaratıcılığın Artsın / Kezban Özgür Bektaş
16.00 / Ömrü Dokumayı Okumak / Fırat Neziroğlu
17.30 / Homemade Aromaterapi ile Kendi Çakra Yağını Yap / Aslı San Bilgin

22 Ekim 2023 Pazar
14.30 / Numeroloji & Sen- Harf ve Sayıların Mucizesi / Melis Aygen
16.00 / 2023 ve 2026 Yılları Ortasında Satürn Döngüsü / Cihan Türeci
17.30 / Anlatan Bayan Stand Up – Herkes Kendine  Avokado / Lüset Debensason

 

Grand Pera Hakkında:

Beyoğlu’nun en ikonik yapısı olan Grand Pera tarihi bina, Abraham Paşa tarafından mimar Alexandre Vallaury’ye 1883 yılında inşa ettirilmiş ve birinci olarak konut gayesiyle kullanılmıştır. Sonrasında Büyük Kulüp’e kiralanarak Osmanlı’nın birinci toplumsal kulübü olarak kullanılmaya başlanmış ve Büyük Kulüp buradan ayrıldıktan sonra tarihi yapı Cercle d’Orient (Serkil Doryan) olarak anılmaya devam etmiştir. Sonrasında ise farklı alanlarda hizmet veren dükkanlara, en şık mağazalara ve seçkin terzilere konut sahipliği yapmıştır. 1983’teki yangından sonra terkedilmiş ve tahrip olmuştur. 2009 yılında ise yenileme kararı çıkarılmış ve hala ayakta kalabilen yapıları korunarak onarımı gerçekleştirilmiştir. Günümüzde Grand Pera projesinin bir kesimi olarak yer alan bu tarihi yapı, 1. Derece tarihi eser olarak tescillenmiş ve sanat aktifliklerine konut sahipliği yapmaktadır.

Grand Pera denince akla birinci gelen yerlerden biri Emek Sahnesi’dir. Epeyce esaslı bir geçmişe sahip olan bu sahne, tarihi binası ile birlikte tarihe ve pek çok olaya tanıklık etmiştir. 1924 yılında açılan Emek Sahnesi, o devirlerde Melek Sineması olarak anılıyordu. Mimarlığı Rafael Alguadiş’e ilişkin olan bu sinemanın perdesinin iki yanına arka nouvea şekilde melek heykelleri yerleştirilmiştir. Ayrıyeten sinemaya giriş olarak kullanılan Melek Apartmanı da sahneye ismini veren etkenlerden. Grand Pera’da hizmet vermeye devam eden Emek Sahnesi, epeyce kıymetli açılışlara, galalara ve özel gösterimlere konut sahipliği yapmış ve yapmaya da devam etmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen