Paz. May 19th, 2024


BUCA Belediyesi, manisiz kentsel ömür alanları temasıyla hayata geçirdiği Kosova Bağımsızlık Parkı’nı görkemli bir merasimle hizmete açtı. Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç, “Buca’dan Balkanlar’a uzanan birlik ve kardeşlik bağlarımız, bugün Kosova’ya daima birlikte göndereceğimiz selam ile taçlanmış olacaktır” dedi.

Buca Belediyesi’nin Buca Koop Mahallesi’ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanda yaptığı Kosova Bağımsızlık Parkı’nın açılış merasimine Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Becerikli Polat, DÜZGÜN Parti Genel Lider Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç,  Kosova Cumhuriyeti İstanbul  Başkonsolosu Müsteşarı  Petrit Prekazi, Kosova Rumeli Kültür Derneği Lideri Uğur Şengöz,  CHP Buca İlçe Lideri Çağdaş Kaya, Güzel Parti Buca İlçe Lideri Gamze Bilgen Torun,  AK Parti Buca İlçe Lideri İbrahim Şengöz, Buca Belediyesi lider yardımcıları,  meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Merasim, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği bildirinin okunması  ile başladı. Rumeli Halk Oyunları Derneği’nin gösterisi  ise merasime renk kattı.
 

BUCA İLE DOSTLUK BAĞI

Törende konuşan Buca  Belediye Lideri Erhan Kılıç, Balkan coğrafyası ile Buca ortasındaki dostluk bağına dikkat çekerek, şunları söyledi:
 “Dost ve kardeş Kosova’nın bağımsızlığının 15. yılında  Buca’mıza kazandırdığımız bu parka Kosova Bağımsızlık Parkı ismini vererek bu bağları daha da güçlendirmek istedik. Hepimizin bildiği üzere Kosova, uzun ve kuvvetli bir sürecin akabinde bağımsızlığını ilan etti. Bu bağımsızlık, halkın iradesinin ve özgürlüğün gücünü simgeliyor. Kosova’nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliği Balkanlar’daki istikrar ve barış için olmazsa olmazdır.”
 

KENTE PAHA KATACAK

Buca’da için yeni bir hayat alanı daha yaratmış olmanın memnunluğunu yaşadıklarına da değinen Lider Kılıç,  engelsiz hayat alanı teması ile düzenlenen  parkın kentin pahasına kıymet katacağına inandıklarını söyledi.
 

BAŞKAN SOYER’DEN METRO MÜJDESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ise Bucalılara müjde vererek, kasım ayında iki dev köstebeğin Buca metrosu için tünel kazmaya başlayacağını tabir etti. Lider Soyer kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Çok az kaldı. Tahminen de tarihimizin en verimliliği yüksek projesi olarak hayata geçireceğiz. Zira 4 yıl ödemesiz periyodunda inşaatı bitirmiş olacağız. Kredi geri ödemeye başlandığında tesis açıldığı için elde edilen gelirle biz geri ödemesini yapacağız. Sayı da aklınızda kalsın; günde 400 bin yolcuyu taşıyacağız ve senede 45 milyon Euro’luk bir gelir elde etmeyi planlıyoruz.  Özetle ne devletimizin , ne belediyemizin, ne kimsenin cebinden bir lira çıkmadan kendi kendini finansa eden bir yatırımla, Buca’yı huzurla konforla, ucuz toplu taşıma ile buluşturmuş olacağız”.
 

BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Kosova Cumhuriyeti  İstanbul Başkonsolosluğu Müsteşarı Petrit Prekazi, bu parkın iki ülke ortasındaki bağların güçlenmesine vesile olacağını söyledi.
Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Lideri Uğur Şengöz de, Buca Belediyesi Lideri Erkan Kılıç’a kente kazandırdığı bu kıymetten ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların akabinde, merasime katılan heyet parkın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra, parkın içindeki Kosova Barış Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

 

HER YAŞTAN BUCALIYA HİZMET VERECEK

Engelli bireylerin rahatça vakit geçirebileceği bir yer olarak tasarlanan Kosova Bağımsızlık Parkı, 3 bin 500 metrekarelik bir alanda kuruldu. 600 metrekarelik yeşil alanı ile kent içinde yeni bir nefes alanı yaratan parkta, Kosova Barış Anıtı da inşa edildi. Her yaşa hitap eden parkta dinlenme alanlarının yanı sıra gençler için kaykay alanı da yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen