Pts. May 13th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Büyük Kanal sınırında tıkanmaları önlemek ve kentin atık sularının İzmir Körfezi’ne ulaşmasını engellemek için çalışan İZSU Genel Müdürlüğü emekçilerini ziyaret etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde alana gelerek yerin yaklaşık 8 metre altında devam eden çalışmaları inceleyen Lider Soyer, “İzmirliler rahat uyusun. Onlar için harikulâde titizlik ve özveri ile çalışan büyük bir takım var” dedi. Soyer, emekçilere tatlı da ikram etti. 

İZSU takımları, Büyük Kanal Projesi kapsamında 1990’lı yıllarda imal edilen 45 kilometrelik ana kuşaklama sınırındaki paklık çalışmalarına devam ediyor. Basmane Meydanı’ndan başlayarak Mürselpaşa Bulvarı üzerinden Yenişehir’e uzanan 2200 mm çapında ana kolektör çizgisinde çalışan takımlar kanallarda biriken atıklar nedeniyle tıkanma ve koku sorunu yaşanmasının önüne geçiyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü’nün paklık çalışmalarını sürdürdüğü Mürselpaşa Bulvarı’ndaki kanal çalışanlarını ziyaret etti. Lider Tunç Soyer, çalışmalar hakkında İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’ndan bilgi aldı. Yerin 8 metre altında devam eden çalışmaları inceleyen Lider Soyer, sıkıntı şartlar altında çalışan çalışanlarla bir ortaya gelerek onlara tatlı ikram etti. 

Çalışanlara teşekkür etti
Yerin altında süren çalışmaları incelediğini, gördüğü görüntünün kendisini şaşırttığını tabir eden İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Kanalın yarısından fazlasını dolduran teressubat var ve bu olağan ki Büyük Kanal’a giden akışın önünde bir mani. Burada arkadaşlarım ellerinde küreklerle çalışma yapıyor. Büyük Kanal’daki tıkanıklığı aşmak için büyük emek veriyorlar. Bu kıssa sözcüklerle anlatıldığında ne tabir ediyor bilmiyorum ancak görmek lazım. Çok sıkıntı şartlarda çalışıyorlar. Büyük bir iş yapıyorlar. Burada çalışan herkesin emeğine sıhhat. Güzel ki varlar. Tüm grupla gurur duyuyorum. Çok büyük iş yapıyorsunuz, size minnettarız” dedi. 

“İzmirliler için çalışan çok büyük bir takım var”
Başkan Soyer, “İzmirli makûs koku almasın ve Büyük Kanal sıkıntısız halde çalışsın, tıkanmasın, taşkın olmasın, İzmirliler pis sularla karşılaşmasın diye canla başla çalışıyorlar. İzmirliler rahat uyusun. İzmirliler için çalışan çok büyük bir grup var. Harikulâde titizlik ve büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Her birine çok teşekkür ediyorum. Büyük Kanal İzmirlilerin rahat uyuması, konforlu bir kentte yaşaması için yapılmış kıymetli bir çalışma. Bunun sağlıklı çalışmasını sağlamak için büyük emek veren arkadaşlarım var. İzmirlilerin bunun farkında olmasını ve bu hassasiyeti onların da göstermesini diliyorum” diye konuştu. 

Atıkların İzmir Körfezi’ne ulaşması engelleniyor
İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ise yağmur suyu ile birlikte gelen atıkları,  tıkanıklığı ortadan kaldırarak daha yaşanılabilir bir kent için çalıştıklarını söyledi. Köseoğlu, “Yerin 8 metre altında bir madenci üzere sıkıntı şartlarda mesai yapan takımlarımız, yüksek vakum gücüne sahip kombine araçlarla yürüttüğü paklık çalışması kapsamında atıklardan kaynaklı koku probleminin yaşanmasının önüne geçiyor. Kanallarda biriken atıkların İzmir Körfezi’ne ulaşmasını da engelliyor. Paklık çalışmalarını titizlikle yürüten takımlarımız, öncelikle özel olarak imalatı yapılan bıçaklı vanalarla kolektör sınırının önünü kesiyor. Bu çizgiden çekilen sular, açılan özel havuzlar aracılığıyla öteki kolektör çizgisine aktarılıyor. Vana odaları ve pencere imalatları yapılarak grupların boru içerisine girmesi sağlanıyor. Çizginin içine giren kum, çakıl ve taşlarla birlikte kanalda biriken materyaller de çıkarılıyor. Grupların 24 saat çalıştığı ve en kısa müddette tamamlanacak paklık, bakım ve tamirat çalışmaları vatandaşların hayat kalitesini yükseltecek” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen