Cts. Nis 27th, 2024


 
Büyükşehir Kağıtspor alt yapısının gurur tablosu olan Yenen ve Bulut kardeşler, dünya şampiyonasında gayret edecek

Kağıtsporlu kardeşler dünya şampiyonasında

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un alt yapısından yetişen 4 kardeş, 24-29 Ekim tarihleri ortasında Macaristan’ın Başşehri Budapeşte kentinde yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonasında yarışmak üzere Karate A Ulusal Kadrosuna seçildi.

MİLLİ EKİBE SEÇİLDİLER
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşayan, karate sporuna küçük yaşta Kağıtspor’un altyapısında başlayan 2 erkek kardeş ile İzmit’te bu spora gönül veren 2 kız kardeş, Budapeşte’de düzenlenecek 2023 Dünya Karate Şampiyonası’na Türk Ulusal Grubu ismine katılacak. Bulut ve Yenen kardeşler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü karate branşında antrenörlük yapan babaları İsmail Hakkı Bulut ve başantrenör Mesut Kolaylı nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.

KIZ VE ERKEK KARDEŞLER
32 yaşındaki Tuba Yakan (Yenen) 55 kilogram kumite kısmında 22 yaşındaki kardeşi Fatma Naz Yenen 61 kilogram kumite bayanlar kategorisinde; 22 yaşındaki Enes Bulut 75 kilogram kumite kısmında 20 yaşındaki kardeşi Ahmet Bulut ise +84 kilogram kumite kategorisinde ulusal grupta çaba edecek.

“MİLLİ FORMAYI GİYMEK BİR GURUR”
Tuba Yakan (Yenen), “Çok çalıştık ve sonunda emeklerimizin karşılığını aldık. Ulusal ekipte yer almaktan ötürü çok memnunum. Dünya şampiyonasında ülkemizi en uygun biçimde temsil etmek istiyorum” derken kardeşi Fatma Naz Yenen ise “Milli gruba seçilmek benim için büyük bir onur ve gurur. Dünya şampiyonasında ülkemizi en güzel halde temsil etmek için elimden geleni yapacağım” sözünü kullandı.

Bulut Kardeşler; “Bayrağımızı Göndere Çekmek İçin Gayret Edeceğiz”
Enes BULUT da “Milli grupta yer almaktan ötürü çok memnunum. Dünya şampiyonasında ülkemizi en yeterli halde temsil etmek için kardeşim ile birlikte elimden gelenin en uygunu yapacağım” sözlerini kullandı.
Ahmet BULUT ise “Dünya şampiyonasına katılmak, her atletin hayalidir. Bu hayalimi Allah bana nasip ettiği için çok memnunum. Dünya şampiyonasında bayrağımızı göndere çektirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım ülkemizi en uygun biçimde temsil edeceğim inşallah.”

Baba Bulut; “Çocuklarımla Gurur Duyuyorum”
Antrenör İsmail Hakkı BULUT ise Çocuklarının ulusal kadroya seçilmesinden ötürü çok memnun olduğunu belirterek; “Çocuklarımla gurur duyuyorum. Onların bu muvaffakiyetinde emeği geçen Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye liderimiz Tahir Büyükakın’a Kulüp Liderimiz İbrahim Erçin’e ve baş antrenörümüz Mesut Kolaylı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen