Pts. May 6th, 2024


Büyükşehir, Özel Yetenek İmtihanlarına Hazırlık Kurslarıyla gençlerin lise, üniversite ve meslek hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyor

Büyükşehirle hazırlanan gençlerden büyük başarı

2023 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Özel Yetenek İmtihanlarına Hazırlık Kurslarına devam eden ve imtihana giren 198 öğrenciden 89’u fiziki yeterlilik imtihanlarında muvaffakiyet gösterdi. 2 aylık kurs sonunda bu gençlerden 17’si POMEM, 1’i MSÜ, 4’ü BESYO, 3’ü Spor Lisesi, 5’i de PMYO imtihanlarında olmak üzere toplam 30 öğrenci tüm evreleri tamamlayıp maksatlarına ulaştı. Büyükşehir’in açtığı fiyatsız özel yetenek imtihanlarına hazırlık kursları ile imtihanlara hazırlanan gençler, dayanaklarından ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR GENÇLERE UMUT OLUYOR
Son devirde hayata geçirdiği gençlik projeleriyle isminden kelam ettiren ve her alanda gençlere kıymetli dayanaklar veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin PAEM, Spor Liseleri, PÖH, POMEM, PMYO, BESYO, Askeri Okulları ve Misyonda Yükselme İmtihanlarına hazırlanan gençler için açtığı fiyatsız hazırlık kursları bu yıl da büyük ilgi gördü. Fiyatsız Spor Özel Yetenek Kursları ile gençlere imkan sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl birçok gencin umudu oluyor.

198 KURSİYER KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl açtığı 30. Devir POMEM alımı için 118 kursiyer, Askeri Okullar alımı için 13 kursiyer, Spor Lisesi alımları için 8 kursiyer, BESYO alımları için 9 kursiyer, PMYO alımları için 50 kursiyer olmak üzere toplamda 198 kursiyer Özel Yetenek İmtihanlarına Hazırlık Kurslarına katıldı.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURLARI
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki alanında uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen kurslara 2023 yılında 198 genç katıldı. İzmit Atletizm Pisti’nde ’Kondisyon ve Hazırlık Etabı’ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vezirçiftliği Spor Salonunda ‘Sınavlara Hazırlık ve Parkur Etabı’ olmak üzere 2 kademede gençlere yönelik girmek istedikleri okulun fiziki yeterlilik parkurları oluşturuldu. Adayların çalışmaları haftanın 5 günü 3 küme halinde devir sonuna kadar devam etti.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen