Cts. Nis 27th, 2024


Beylikdüzü Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 2 Birleşimi Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıdaki konuşmasına Ekim ayında şehit olan askerleri anarak başlayan Lider Çalık, İsrail’in Gazze’ye yönelik akınlarını kınadı ve aynı acıların tekrar yaşanmamasını diledi. Hürmet duruşu ve istiklal marşının okunmasının akabinde CHP Meclis Üyesi Aytekin Duriç mecliste kümesi bulunan partiler ismine hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Bildiride, “Beylikdüzü Belediye Meclisinde temsil edilen siyasi partiler olarak insanlığın ortak vicdanını yaralayan bu saldırganlığa karşı bir ortada ve kararlı olduğumuzu bildiriyoruz” denildi. Bildiri metninin okunmasının akabinde CHP, AK Parti ve MHP küme liderleri konuşma yaparak saldırıyı kınadı.

Çalık: Gazze’de yaşanan insanlık dramı savaşın dehşetini bir sefer daha gösterdi Tarihin en trajik savaşlarından birine şahitlik ettiklerini belirten Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Gazze’de yaşanan insanlık dramı savaşın dehşetini bir defa daha gösterdi. Hastane, sivil, çocuk ve kadın ayırmadan insan öldürenler, yalnızca oradaki çocukların canına değil, insanlığın ortak uygunluğuna ve medeniyetimize de kast ettiler. Bu yıl 100.yaşına giren ülkemizi kuranlar, barışın değerini savaşta öğrendiler. Savaşın karanlığını Trablusgarp’ta, Balkanlarda, 1 Dünya Savaşında, Çanakkale’de ve tüm cephelerde şahsen yaşadılar. Bu nedenledir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk “yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek Türkiye’nin rotasını barış olarak çizdi. Bizler 29 Ekim’de daima birlikte Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal uğraşın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” biçiminde konuştu.

Çalık: Beylikdüzü’nde ekonomik bir zafer olması için elimizden geleni yaptık

Konuşmasının devamında barışta ısrar edebilmek için güçlü ve bağımsız olmak gerektiğini belirten BaşkanÇalık, “Bunun formülünü de yeniden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Siyasal, askerî zaferler ne kadar büyükolursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz’ diyerek verdi. Çalışarak milletçe ekonomik zaferlere imza atmalıyız. Devleti, kamu kurumlarını yönetenler için ise ekonomik zaferler, vatandaşın vergisini en yeterli formda harcamaktır. Yaptığımız harcamalar ile vatandaşımızın gereksinimlerini en yeterli halde karşılamak ve kaynaklarımızı düzgün kullanmalıyız. Bu seneki Belediye Bütçemizin de Beylikdüzü için ekonomik bir zafer olması için elimizden geleni yaptık. Ülkemizin güçlenmesi, vatandaşımızın inancının artması, refahı ve huzuru adil bölüştürmek için titizlikle çalıştık” şeklinde konuştu.

Çalık: Devletin bir kuruşunu heba etmeden hizmet üretmeye çaba ediyoruz

Bütçe görüşmelerinin yapıldığı toplantıda, 2024 yılı belediye bütçesi 3 milyar 335 milyon TL olarak belirlendi. Oy çokluğuyla kabul edilen Beylikdüzü Belediyesi 2024 yılı mali bütçesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Lider Mehmet Murat Çalık, “Biz, bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte bu devletin bir kuruşunu heba etmeden hizmet üretmeye uğraş ediyoruz. Bizim için aslolan şey vatandaşa hizmet ve işçinin hak ettiği maaşı anında almasıdır. Benim için kıymetli olan geçmişten gelen borçların birikmediği bir belediye idaresidir. Maaşlar, özlük hakları gecikmeden alın teri döken arkadaşlara emeklerinin karşılığı olarak teslim ediliyor” tabirlerini kullandı.

2024 yılı mali bütçesi meclise sunuldu

2024 yılı mali bütçesi ve performansı ile ilgili değerlendirmede bulunan Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı Zeynel Abidin Yener, müdürlük bütçelerini de detaylı halde meclisle paylaştı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Gazi Kaya ise “Belediyenin hizmetleri kesintisiz olarak ilerliyorsa burada denk bütçenin ve düzenli ödemelerin büyük bir hissesi var. Halkçı belediyecilik uygulamalarını hayata geçirmeye çalışıyoruz. CHP’li belediyeler olarak maalesef toplumsal devlet olgusunun eksikliği sebebiyle merkezi hükümetin yapması gereken birçok faaliyeti yapmak zorunda kaldık. Keşke her şey tam olsa da birtakım müdürlüklerimizle övünmek yerine bunları hiç kurmamış olsaydık” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen