Sal. May 21st, 2024


ÇANAKKALE DARDANEL BAYAN FUTBOL TAKIMI 

2. LİGE YÜKSELDİ

 

Türkiye Futbol Federasyonu Bayanlar 3. Ligi’nde çaba eden Çanakkale Dardanel Bayan Futbol Ekibi, play-in 4. tipinde Yakacık Genç Erlerbirliği Spor’u 4-2 yenerek ikinci lige yükseldi. 

Bursa Veysel Karani stadyumunda oynanan müsabakanın olağan mühleti 2-2 beraberlikle tamamlandı. Uzatma kısımlarında 2 gol daha bulan Çanakkale Dardanel Bayan Futbol Ekibi, müsabakayı 4-2’lik galibiyetle tamamlayarak TFF Bayanlar 2. Ligi’ne yükselme muvaffakiyetini gösterdi.

Dardanel’den Bayan Gücüne Destek

Kadın gücüne verdiği ehemmiyetle 2021 yılında Dardanel Spor Kulübü’nün çatısı altında kurulan Çanakkale Dardanel Bayan Futbol Ekibi, üniversitelerin spor bilimleri fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde tahsil görenler çoğunlukta olmak üzere, futbol ve öbür branşlarda da antrenörlük dokümanlarına sahip 17-27 yaş ortasında 20 bayan futbolcu yer alıyor.

Sporla uzun yıllardır iç içe olan Dardanel’in esaslı geçmişi ve deneyimi ile çalışmalarını yürüten futbol grubu, kurulduğu 2021 ve 2022 yılında 10 resmi müsabaka yaptı, 9 galibiyet aldı. 2022- 2023 sezonunda 6 müsabaka yaparak 6 maçın hepsini kazandı. 29 gol attı, kalesinde hiç gol görmedi. 

Deniz ekosisteminin ve sürdürülebilir balıkçılığın korunmasına dayanak olan Dardanel tabiata hürmet projelerinin yanı sıra yaşadığı topluma mana katan, beşere dokunan şirket olma vizyonuyla eğitime, spora ve kültür-sanata katkı sunan “iyi ve toplumsal şirket” olma çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen