Paz. Nis 28th, 2024


29 Ekim sinemasıyla milyonlara ulaşan Boyner Küme alanında yapılan en kapsamlı işlerden birine imza attı. Sinemada yer alan oyuncu takımı ve kullanılan geniş arşiv manzarasıyla geçmişi günümüze taşıyan sinemada Boyner Küme, “Cumhuriyet, Cumhuriyet Üzere Yaşanmak İster” iletisiyle, bu daha birinci yüzyılımız diyor. 

Boyner Küme, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını hazırladığı sinema ile kutluyor. Kampanya sinema kategorisinde büyük yapımı ile dikkat çeken sinema, geniş cast ve arşiv görsel kullanımıyla geçmişi günümüze taşıyor. Zülfü Livaneli’nin unutulmaz yapıtı “Yiğidim Aslanım” notaları ile ekranlara yansıyan sinema, “Cumhuriyet’e sahip olmak yetmez. Cumhuriyet, Cumhuriyet üzere yaşanmak ister” iletisiyle tamamlanıyor. 

Boyner Küme İdare Heyeti Lideri Cem Boyner, Cumhuriyetin yeni yüzyılını heyecan ve umutla karşıladıklarını belirtti. Cem Boyner, “Çağdaş, adil, eşit bir hayatın teminatı olan Cumhuriyet’i 100 yıl evvel bize armağan eden Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk ve canları değerine çaba eden kahramanlarımıza borcumuz büyük. Boyner Küme olarak yaptığımız her işte yüreğimizin tam ortasında hissettiğimiz bu bedelli emaneti geleceğe taşıma sorumluluğumuzun şuurundayız. İmza attığımız her başarıda, içinde bulunduğumuz topluma bedel katmak için giriştiğimiz her işte, her bir söylemimizde bu sorumluluğun izleri var” dedi

Milyonlara ulaşan sinemayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Boyner, “Bugün; eğitimden, istihdama ve cinsiyet eşitliğine kadar birçok alanda bundan 100 yıl evvel edindiğimiz kazanımları ileriye taşımak zorundayız. Gençlerimizin, bu ülkeyi sağlam temellerle geleceğe taşıyacak yegâne kıymetlerimizin, içinde bulunduğumuz çetin şartlar nedeniyle diğer ülkelere gittiğini ya da bu hayalle yaşadığını üzülerek izliyoruz. Ülkemizin altın çocuklarını yitiriyoruz. Halbuki eşiğinde durduğumuz yeni yüzyılda yolumuz uzun, hayallerimiz büyük. Biz Boyner Küme olarak gururla sahip çıktığımız Cumhuriyet’in birinci yüzyılını bu şuurla geride bırakıyoruz. Yeni yüzyılımızı ise ‘burası coğrafya yazgıdır demeyenlerin ülkesi’ diyerek karşılıyoruz. Bize nazaran Cumhuriyet’i kutlamak yetmez Cumhuriyet, Cumhuriyet üzere yaşanmak ister.   Bizi bekleyen aydınlık gelecek için umutla, şevkle, durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü kutlamaları kapsamında televizyon ekranlarında, dijital medya ve açıkhava ilanlarda kamuoyuyla buluşan sinema, Grubun 2023-2024 arasındaki tüm irtibatında farklı projelerin topluma ulaştırılmasına taban sağlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen