Sal. Nis 30th, 2024


Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten birinci firma olan Camelot Maritime’ın İdare Konseyi Lideri Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “2023 yılında limanlarımıza yanaşan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında değerli artış olduğunu görüyoruz. Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayımız Mayıs’ta 176 bin 840’a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükselmiştir. Artışlar bu biçimde yükselmeye devam ettiği takdirde 2023 yılı sonunda 1 milyon yolcu sayısını aşacağımızı kestirim ediyoruz. Bu sayı Cumhuriyet tarihimiz açısından bir rekor manasına gelmektedir.” dedi.

 

 

Cumhuriyetin 100. yılında kruvaziyer turizminde sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Birbirinden kıymetli denizleri, eşsiz koyları ve limanları ile dünya turizminde ismini duyuran Türkiye, turizmdeki yatırımları ile de gelişimini sürdürüyor.

2008’DEN BERİ BÖLÜME KATMA PAHA KAZANDIRIYORUZ 

Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten birinci firma olan Camelot Maritime, kruvaziyer turizmindeki know-how’ı ile dalın öncüleri ortasında yer alıyor. Camelot Maritime İdare Heyeti Lideri Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, firma olarak birincilerle anılmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, “Kuruluşumuz olan 2008 yılından bu yana denizcilik bölümümüze katma paha kazandırıyoruz. Bundan sonra da denizcilik alanında yatırımlarımız sürecek. Bilhassa işletmecilikteki hizmet anlayışımız ve farkımız ile farkımızı ortaya koyuyoruz” dedi.

‘DENİZCİ MİLLET, DENİZCİ ÜLKE OLMALIYIZ!’ 

Akdeniz Çanağı’ndaki en kıymetli ülkelerden birini oluşturan Türkiye’nin, kruvaziyer turizmi açısından çok kıymetli bir destinasyonda bulunduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “3 tarafımız denizlerle çevrili. Çok değerli limanlarımız var. Kruvaziyer turizmi açısından kıymetli avantajlara sahibiz. Ve bu avantajlarımızı hakikat kullanmalıyız. Denizcilik alanında yatırımlarımızın olması gerekiyor. Kamu tarafının özel dal ile iç içe ve entegre vaziyette çalışması lazım. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de altını çizdiği üzere “denizci millet, denizci ülke olmalıyız. Bunun için de daha çok denizin içinde olmalıyız. Karadan denize bakmamalıyız” sözünü kullandı.

REKOR GELİYOR, YIL SONUNDA 1 MİLYON TURİST AMACIMIZ VAR

Çavuşoğlu, konuşmasının devamında şu bilgileri verdi: “2023 yılında Türkiye’nin limanlarına yanaşan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında değerli artış olduğunu görüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi bilgileri; limanlarımıza gelen kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının geçen yıla oranla rekor kırdığını gösteriyor. 2023 yılını baz aldığımızda; Nisan’da 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayımız Mayıs’ta 176 bin 840’a, Haziran’da 183 bin 407 ve Temmuz’da 209 bin 33’e yükselmiştir. 

Geçen yıl Mayıs-Haziran- Temmuz devrinde ülkemize 341 bin 556 kruvaziyer yolcu gelirken, bu yıl ise birebir devirde bu sayı %66,7 artarak 569 bin 280’e ulaştı. Şayet artışlar bu halde yükselmeye devam ederse yıl sonu 1 milyon yolcu sayısını aşmayı bekliyoruz. Bu sayı da cumhuriyet tarihimiz açısından düşündüğümüzde bir rekor demektir. Kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının limanlara nazaran dağılımında birinci 5’i; Kuşadası Limanı, İstanbul Limanları, Çeşme Limanı, Bodrum Limanı ve Çanakkale Limanı oluşturmaktadır.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen