Çar. May 1st, 2024


Bornova Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği Satranç Turnuvası geniş bir iştirakle düzenledi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Bornova Belediyesi Cumhuriyet’in 100. Yılı 29 Ekim 2023 Satranç Turnuvası’nda iki gün boyunca gayret eden atletler büyük heyecan yaşadı. Dereceye girenler mükafatlarını düzenlenen merasimle aldı.

Çocuklara satranç sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak gayesiyle düzenlenen Bornova Belediyesi Satranç Turnuvası bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirildi. Turnuva’da 7-17 yaş aralığındaki 130 sportmen dereceye girmek için gayret etti.

Dereceye girmenin memnunluğunu yaşadılar

Minikler ve genel olmak üzere iki kategoride düzenlenen Turnuva’da genel kategoride birinciliği Yusuf Bolyurt elde ederken, ikinci Barış Birincinin, üçüncü ise Mert Açar oldu. Minikler kategorisinde Kerim Aras Aslanhan birinci, Ege Ersöz ikinci Efe Ersöz ise üçüncü oldu. Minikler kategorisine 7-9 yaş ortasındaki çocuklar katılırken, genel kategorinin yaş aralığı ise 9-17 oldu. Turnuva’da hem minikler de hem de genel kategoride bayan atletler ortasında da birinci üç belirlendi. Buna nazaran bayanlar genel kategoride birinci Elif Hilal Tufan, ikinci Asmin Sayan Kapçak, üçüncü Nisa Abdulioğlu olurken 7-9 yaş kategorisinde ise birinci Aysu Şaylan, Şevval Alkan, üçüncü de Sarya Rozerin Kapçak oldu. Turnuva, tıpkı vakitte Bornova Belediyesi satranç eğitmenleri de olan  İzmir Vilayet Hakemleri Sergen İlbars ve Esergül Öztürk nezaretinde yapıldı.

Dereceye giren atletlerin mükafatlarını Bornova Belediye Lider Yardımcısı Barbaros Taşer verdi. Taşer, Turnuva’ya katılan tüm atletleri tebrik ederek muvaffakiyetler diledi.

 

Amacımız satrancı yaygınlaştırmak

Satrancın çocukların zeka gelişimi açısından değerine dikkat çekerek, “Açtığımız kurslar ve sağladığımız imkanlarla sporun her türlüsüne takviye olmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin Atatürk prensipleri ışığında geleceğe taşıyacak çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen