Çar. May 1st, 2024


Gençlik Belediyesi meclis üyeleriyle sabah kahvaltısında bir ortaya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, 29 Ekim’de gençlik ve çocuk meclislerinin iştirakiyle özel meclis oturumu yapılacağını,  Kasım meclislerinde de gençlerin ve çocukların aldığı kararların gündeme geleceğini duyurdu.

Gençlik Belediyesi meclis üyeleriyle kahvaltıda bir ortaya gelen Lider Tunç Soyer, 2 saate yakın bir mühlet gençlerle sohbet etti. Tek tek soruları da yanıtlayan Lider Soyer, “29 Ekim’de özel meclis oturumu yapılacak. Hem çocuk hem de Gençlik Belediyesi’nin ilgili meclis yapıları kelam alacak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de meclis üyeleri dinleyici olacak. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına dair özlemlerinizi dillendirmenizi sizlerden bu özel meclis oturumunda bekleyeceğiz. Tarihi bir oturum olacak. Bu oturumda lisana getireceğiniz hususlar çok kıymetli. Daha sonra bu toplantı kitap haline getirilecek. 1 buçuk saatlik bir oturum olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım meclislerinde de sizin alacağınız kararlar ulaşacak ve tartışılacak” dedi. 

Mücadele edeceksiniz daha yiğit olacaksınız
Kahvaltının akabinde tek tek gençlerin tekliflerini ve projelerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bizim Gençlik Belediyesi’ni kurma maksadımız sizler siyasetten uzak durmayın ki bir formda geleceğinizle ilgili kararlarda rol oynayın. Sizlerle birlikte çıktığımız bu seyahat çok değerli bir seyahat. Siyasete daha yakın durun ki sizin yarattığınız boşluğu sizin şikayetleriniz doldursun. Bu yaşadığımız siyasi tablo mukadderat değil lakin hepimiz bu durumun içerisindeyiz ve istesek de istemesek de alınan kararların sonucunu yaşıyoruz. Gerek hayat şartları gerekse özgür niyetin önündeki pürüzler bir yazgı değil sizin üzere beşerler uzak durduğu için yeterli beşerler siyasete girme cüreti bulamadığı için yaşanıyor. Uğraş edeceksiniz daha gözü pek olacaksınız fakat kesinlikle siyaset yapın” diye konuştu.  

Buca Metrosu vaktinden evvel bitecek
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol-Buca Metro sınırında çalışmaların son süratiyle devam ettiğini söz eden Lider Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa ettiği Üçyol – Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi – Çamlıkule ortasında 13,5 kilometrelik hatta 11 istasyonla hizmet verecek Buca Metrosu vaktinden evvel bitecek. Parası cebimizde kaynak hazır. Metro çalışmalarında 4 yıllık bir inşaat mühleti öngörülmüştü. Tarihinden evvel bitireceğiz. Metronun devreye girmesiyle birlikte yer üstündeki sıkışıklık büsbütün ortadan kalkacak. Ayrıyeten körfeze 6 tane elektrikli feribot alımı yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Dairesi’nden onay bekliyoruz. Asıl trafikle ilgili kalıcı tahliller burada” biçiminde konuştu.

İzmir’in bütün dünyaya inanç veren bir duruşu var
2019’dan bu yana her kesime ellerinden geldiğince dayanak olmaya devam ettiklerini söz eden Lider Soyer, “Bütün bu ekonomik krize karşın Milletlerarası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, kredi notumuzu en yüksek puan olan “AAA” olarak teyit etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma aktarıyor. Türkiye’de bu türlü bir belediye yok. Çok kuvvetli bir finansman yapısında 490 milyon Euro kaynak yarattık. İzmir’in bütün dünyaya itimat veren bir duruşu var. İzmir bütün bu durumu muhafazaya muktedir” diye konuştu. 

İzmir en çok İstanbul’dan göç alıyor
Göç konusuna da değinen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bütün kentlerde göç var zira kent nüfusu artıyor. Beşerler kırsaldan kalkıp kentlere geliyor. İzmir yalnızca tabiatı, deniziyle değil toplumsal yapısıyla da tercih ediliyor. Beyaz yakalılar tarafından tercih ediliyor. İzmir, en çok İstanbul’dan göç alıyor. Hakikatten İzmir büyük bir cazibe vaat ediyor. Hayat usulü, hayat kolaylığı, demokratik yapısıyla İzmir’e göç fazla. Bu bizim pürüz olabileceğimiz bir şey değil. Biz olsa olsa onlarla barış ve ahenk içerisinde yaşayabilecek bir ekip düzenekleri hayata geçirmeliyiz bunlara baş yormak zorundayız” biçiminde konuştu. 

Bir periyot değil birden fazla devir sizi görmek istiyoruz
Gençlik Belediyesi Meclis üyelerinden Ozan Yalçın, “İzmir için bir baht oldunuz. Siyasi çabada gençleri temsil ettiğiniz için emeklerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Gençlerin büyük zahmetini siz gördünüz ve sesimizi duyurabilmek için bize bu fırsatı verdiniz. Bir periyot değil birden fazla periyotlarda siz ve sizler üzere liderler görmek istiyoruz” dedi.  

88 meclis üyesi 11 komisyon
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e gençlerle buluşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Dairesi Lideri Anıl Kaçar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Belediyesi Lideri Kaan Levent Bozdağlar ve idare konseyi üyeleri ile Gençlik Belediyesi meclis üyeleri eşlik etti. İzmir Gençlik Belediyesi, 25 Mart 2023 tarihinde gençlerin karar alma sistemlerine iştirakini güçlendirmek gayesiyle kuruldu. Kent idaresinde faal olmak, ortak akıl ve demokratik süreçlere etkin iştirak maksadıyla kurulan Gençlik Belediyesi 88 asil meclis üyesinden oluşuyor. Bünyesinde çalışmalar yürüten 11 komite bulunuyor. Gençlik Belediyesi, kentteki gençlere yönelik sosyal-eğitsel faaliyetler üretmek, kentteki sivil, özel ya da kamu kurum yahut kuruluşlarıyla paydaşlıklar geliştirmek, gençlik hakları lokal gençlik siyaseti üzere alanlarda çalışmalar yapmak ve 2026 Avrupa Gençlik Başşehri olma yolundaki süreçlerde paydaşlık sağlamakta.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen