Paz. Nis 28th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje” başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama’da 103 milyon liraya mal olacak 21 kilometrelik atık su ve yağmur suyu sınırı projeleri ile 29 kilometrelik içme suyu çizgisinin temeli atıldı. Merasimde konuşan Lider Soyer, “İzmir’in gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Zira bizim tüm İzmirlilere insan onuruna yakışır bir ömür kelamımız var” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje” başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama’da üç değerli yatırımın temeli atıldı. 103 milyon liraya mal olacak 21 kilometrelik atık su ve yağmursuyu çizgisi ile 28 kilometrelik içme suyu çizgisinin İslamsaray Mahallesi’nde yapılan temel atma merasimine İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Bergama Belediye Lideri Hakan Koştu, Dikili Belediye Lideri Adil Kırgöz, Foça Belediye Lideri Fatih Gürbüz, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı. 

“Tüm dünya önderlerine sesleniyoruz; derhal harekete geçin”
Tören konuşmasına İsrail’in Gazze’ye yönelik hücumlarına değinerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Gazze’ye yönelik bir hastane de dahil olmak üzere birçok sivil yerleşimin ve oradaki saf canların, çocukların amaç alındığı İsrail’in Gazze ataklarını şiddetle kınıyorum. Günahsız canların bilhassa bebeklerin, çocukların katledilişini uzaktan seyretmek, hepimizin yüreğini parçalıyor. Diliyorum ki bu zalimlik son bulur. Çocukların çocukluklarını yaşaması mümkün olur. Tüm dünya başkanlarına sesleniyoruz: Derhal harekete geçin. Derhal bu katliamı durdurun” dedi. 

“İzmirlilere insan onuruna yakışır bir ömür kelamımız var”
Bergama’ya paha katacak, koruyacak, güçlendirecek çok kıymetli altyapı yatırımlarının temelini daima birlikte attıklarını söyleyen Lider Tunç Soyer, “Dört buçuk yıllık misyon müddetim boyunca sizlerin taleplerini kılavuz edindik. Sizlerin belediyemizden en büyük beklentisi altyapı problemlerinin çözülmesiydi. Biz bu problemleri detaylı bir biçimde mercek altına aldık ve altyapı yatırımlarımıza önceliği verdik. Bu kararlılıkla, İzmir’in gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Bu önceliğimiz ile İzmir’in günümüze kadar bekletilmiş tüm altyapı problemlerini teker teker çözdük. Çözmeye devam ediyoruz. Zira bizim tüm İzmirlilere insan onuruna yakışır bir hayat kelamımız var” diye konuştu. 

İZSU’dan altyapı ağına bin 200 kilometrelik kanalizasyon şebekesi
Altyapı seferberliği kapsamında yalnızca İZSU’nun yaptığı altyapı yatırımlarının bedelinin 16 milyar lirayı bulduğunu anımsatan Lider Soyer, şunları söyledi: “İZSU, 4 milyar 900 milyon lira harcayarak kentimizin altyapı ağına bin 200 kilometrelik kanalizasyon şebekesi daha kazandırdı. İzmir’in her bir noktasına kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlama gayemiz doğrultusunda, son dört yılda 4 milyar liralık yatırımla 2 bin 500 kilometre içme suyu şebekesi inşa ettik. Bergama’da üç yeni altyapı çalışması inşaatına bugün prestijiyle başlıyoruz. Bunlardan birincisi İslamsaray mahallemizin yeni atık su ve yağmursuyu sınırı. İkincisi, Tepeköy, Yalnızev, Kadriye, Bahçelievler ve Maltepe mahallelerimizin yeni atık su ve yağmursuyu sınırları. Üçüncüsü ise Yukarıada, Zeytindağ mahallelerimizin yeni içme suyu sınırları.”

“Bergamalıların içme suyu muhtaçlığını kuşaklar boyunca teminat altına aldık”
Toplam 103 milyon liralık büyük bir yatırım olan bu üç proje sayesinde, Bergama’nın altyapı ağına 21 kilometrelik atık su ve yağmursuyu çizgisi ile 29 kilometrelik içme suyu çizgisi kazandıracaklarını anlatan Soyer, “Tüm bu yatırımlarımız, Bergama’da ve İzmir genelinde inançlı ömür alanları oluşturma gayemize bizi bir adım daha yaklaştıracak. İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu üzere burada da sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşmak vatandaşlarımızın en temel hakkı. Bunun gereğini yerine getirmek ise bizim asli vazifemiz. Hiç kuşkunuz olmasın. Dört buçuk yılda yaptığımız çalışmalarla Bergamalıların içme suyu gereksinimini kuşaklar boyunca garanti altına aldık. Biliyorum ki Bergama çok daha uygununu hak ediyor. İnşallah Nisan 2024’ten sonra çok daha fazlasını daima birlikte başaracağız” dedi. 

“Bergama’ya iyi olsun”
Bergama Belediye Lideri Hakan Koştu da Bergama’nın İzmir’in coğrafya olarak en büyük ilçesi olduğunu belirterek, “Bu alanda hizmet etmek de kolay değil. Bu periyottaki zorluklar tüm belediye lider arkadaşlarımızın da hepimizin yaşadığı meseleler. Pandemi, İzmir zelzelesi ve akabinde 6 Şubat sarsıntısı… İnşallah o günler bir daha yaşanmaz. Biz de bir an evvel kendimizi toparlayarak yolumuza devam ederiz. Gereksinimler devam ediyor. Buraya yapılacak yatırımın Bergama’ya, İzmir’e güzel olmasını diliyorum” dedi,  

“20 yıllık su sıkıntımız çözüldü”
İslamsaray Muhtarı Enes Delici yapılan çalışmalardan ötürü Lider Soyer’e teşekkür etti.  Tepeköy Muhtarı Mustafa Aktürk de bölgesindeki eksiklikleri belediyeye bildirdiğini ve ilettiği tüm meselelerin çözüldüğünü aktararak, “Yaz aylarında su alamıyorduk. 20 yıllık su sıkıntımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi çözdü. En büyük problemlerimizden biri de ulaşım yoluydu. Büyükşehir yol imal çalışmalarına da başladı. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bergama’ya sağlıklı içme suyu çizgisi kazandıracak
İslamsaray Mahallesi Atık Su ve Yağmursuyu Şebeke İnşaatı ve Bergama Tepeköy, Yalnızev, Kadriye, Bahçelievler ve Maltepe Mahalleleri Atık Su ve Yağmursuyu Şebeke İnşaatı Projesi ile bölge daha dirençli bir altyapıya kavuşacak. İlçenin altyapı ağına yaklaşık 21 kilometrelik bir atık su ve yağmursuyu sınırı daha kazandıracak bu iki dev yatırım için 69 milyon liralık bütçe ayrıldı. Bergama Yukarıada ve Zeytindağ Mahallesi İçme Suyu İnşaatı Projesi ise ilçeye 34 milyonluk yatırım bedeli ile 29 kilometrelik yeni ve sağlıklı içme suyu sınırı kazandıracak. 

Bergama’ya 183 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü 2019 yılından bu yana Bergama’ya 183 milyon liralık yatırım yaptı. Temeli atılan yeni içme suyu sınırı dışında bugüne kadar 116 kilometre içme suyu sınırının yenileme çalışması tamamlandı. 56 yeni içme suyu sondaj kuyusu açıldı. 
İlçe genelinde 15 kilometrelik atık su sınırı imal edilerek atık suların inançlı formda arıtma tesislerine ulaşması sağlandı. 

Yeni yatırımlar geliyor
Ahmetbeyler, Örenli ve Zeytindağ mahallelerine hizmet vermek üzere 3 paket atık su arıtma tesisinin ihalesine çıkıldı. Yakın vakitte Bölcek, Alibeyli, Sarıcalar, Zeytindağ, Yenikent, Göçbeyli, Pınarköy mahallelerinde de 7 yeni paket atık su arıtma tesisi kurmak için çalışmalar başlayacak. 

Planlanan yatırımlar çerçevesinde Bergama’ya yakın vakitte 13 yeni içme suyu sondaj kuyusu ve 12 yeni paket içme suyu arıtma tesisi daha kazandırılacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen