Per. May 9th, 2024


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kahramanmaraş depremlerinin akabinde DEÜ’nün bölgedeki çalışmalarını yerinde incelemek ve sahadaki ekiplere moral vermek hedefiyle Malatya ve Hatay’a gitti. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ismine Malatya’da zelzelenin birinci gününden itibaren değerli çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Hotar, “Büyük acılar yaşayan bölge halkına dayanak vermek, çocuklara dokunmak ve devletimizin gücüne güç katmak için buradayız. Şayet bir işin ucundan tuttuysak ve bölgeye katkı sağladıysak ne keyifli bize” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) farklı ünitelerinden akademisyen ve gönüllü öğrencilerinin, Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde afet bölgesindeki yardım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Çalışmaları yerinde incelemek ve istekli işçisi ziyaret etmek amacıyla Malatya’da Teknokent Süreksiz Konaklama Merkezi’ne giden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bölgede yürütülen yeni çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bölgede eşi gibisi görülmemiş bir doğal afetin yaşandığını, yaraları sarmak için ülke olarak birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edildiğini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla, sarsıntının birinci anından beri bu bölgede olmaya çalıştık. Öncelikle sıhhat hizmetleri ve enkaz kurtarma çalışmalarındaki süratli olmak çok önemliydi ve birinci o noktada katkı verdik. Hastanemizden çok değerli çalışanlarımız, hocalarımız, tabiplerimiz ve tüm sıhhat çalışanlarımız süratli bir biçimde bölgeye geldi. Daha sonra mühendislerimiz devreye girdi. Enkaz çalışmaları noktasında, kentin ayağa kalkması noktasında mühendislerimiz çok değerli çalışmalar yaptı. Biz bölgeye makul günler için değil, çalışmaları sürdürülebilir kılmak maksadıyla geldik” dedi.

“İMKANLARIMIZI İHTİYAÇ DUYAN HERKESLE PAYLAŞMAYA KARARLIYIZ”

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin zelzelenin yaşandığı bölgelerde uzun soluklu projeler yürüteceğini lisana getiren Rektör Hotar, DEÜ ailesi olarak gönüllülük aslıyla bölgede bulunduklarını kaydetti. Rektör Hotar, “Hocalarımız, işçilerimiz ve gönüllülerimiz kendi alanlarındaki deneyimleri bölge halkı ile paylaşıyor, kentin yine ayağa kalkması için emek veriyorlar. Çocuk oyun atölyelerimiz, bilim atölyelerimiz, taşınabilir mutfağımız bölgedeki ihtiyaca karşılık veriyor. Mutfağımızı Kaymakamlığımıza devrettik. Bundan sonraki süreçte Gastronomi kısmından hocalarımız, öğrencilerimiz mutfakta çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Tahminen öğrencilere bir öğün daima yemek çıkarmak üzere çalışmalar yapacak. Biz bir devlet üniversitesiyiz. Pandemide, yaşanan büyük afetlerde, global krizde ve ülkemizin yaşadığı rastgele bir problemde hiçbir imkanımız bugüne kadar kısıtlanmadı. Böyle bir devlete ve bu türlü bir millete sahibiz. Hasebiyle biz de imkanlarımızı muhtaçlık duyan herkesle paylaşmak noktasında kararlıyız. Tüm hocalarımız, tüm öğrencilerimiz sadece gönüllülük temeliyle çalışmaları bugüne kadar getirdiler. Hepsine kurumum ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Her şey yolunda giderken katkı vermek doğaldır lakin olağanüstü durumlarda katkı vermek, herkesin ulaşamadığı yerlere ulaşmak ve çocuklara dokunmak çok daha değerlidir. İşte biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Devletimizin gücüne güç katmaya çalışıyoruz. Şayet bir ucundan tutabildiysek ve katkı sağladıysak ne memnun bize” ifadelerini kullandı.

“MALATYALILAR KENTİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Deprem sonrasında Malatya’ya 3 defa gittiğini ve kentin değişimine tanıklık ettiğini tabir eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Şehre birinci geldiğimizde, tüm yaşananları canlı olarak görme imkanımız oldu. Trafik kilitlenmiş bir haldeydi; konutların, işyerlerinin, okulların kısaca tüm kentin ziyan gördüğüne şahit olduk. Bu gelişimizde ise Malatya’da bitmiş olan konutları, işyerlerini ve kentine geri dönen değerli Malatyalıları gördük. Değerli Malatyalıların önemli bir kısmının kentlerine geri dönmesi, çok bedelli topraklarına; şehirlerine sahip çıktıklarını gösteriyor. Devletimizin yaptığı sarsıntı konutları çok süratli bir şekilde tamamlanıyor ve köylerde de yapılıp teslim edildiğini biliyoruz. Süreç olabildiğince hızlı ilerliyor” biçiminde konuştu. Rektör Hotar, “Suyu ile meşhur olan Malatya’mıza içilebilir su hizmeti verebilmek emeliyle 4 adet su arıtma ünitesi kurduk. Kısa müddette bu sayıyı daha da arttıracağız” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen