Pts. May 6th, 2024


DÜNYANIN EN BÜYÜK KANARYA YARIŞI EDREMİT’TE

DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKEN KANARYA HOŞLUK YARIŞMASI

Edremit’te dünyanın en büyük kanarya ırk hoşluk müsabakası “Yorkshire Kanarya Show”un 7. si Güre Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü’nün düzenlediği kanarya severlerin ilgiyle izlediği “Yorkshire Kanarya Show” bu sene de rekora koştu. Güre Atatürk Spor Salonu’nda 20-22 Ekim tarihlerinde düzenlenen 2000’in üzerinde kanaryanın yarıştırıldığı hoşluk yarışında mükafatlar sahiplerini buldu.  4 memleketler arası hakem, Steve Edmond, Dominique Fiumarelli, Angelo Masi, Nicolas Lienard’ın değerlendirmeleriyle en âlâ 7 kuşun seçildiği “Best Seven” belirlendi. 2 gün süren müsabakaya yüzlerce kanarya sever katılarak ağır ilgi gösterdi. Kanarya hoşluk yarışında Bahadır Örkün ve Alım Örkün’ün kanaryası birinci, Sedat Taşgün’ün kanaryası ikinci olurken, Yorkmask Kümesi’nin kanaryası da üçüncü oldu.

Dünyanın en büyük kanarya yarışması

Kanarya üreticisi ve Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Tamer Acar da yarışa katıldı. Acar, aktifliğin dünyanın en büyük kanarya müsabakası olduğunun altını çizerken, yıl uzunluğu emek harcayarak Türkiye ve Dünyanın dört bir yanından gelen iştirakçilere teşekkür etti.

Farklı kategorilerde dereceye giren kanaryaların sahiplerine mükafatlarını Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan, Edremit Belediye Lider Yardımcısı Tayfun Canlı, Edremit Belediye Meclis Üyesi Metin Aktaş, Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Lideri Oğuz Özkaya takdim etti. Kaymakam Ahmet Odabaş aktifliğin şenlik havasında olduğunu belirterek katkı sunanlara teşekkür etti.
Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan, “Uluslararası bir tertibe Edremit’te mesken sahipliği yapmaktan ötürü memnunluk duyuyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kanaryaseverleri buluşturan katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu aktiflik artık dünyada tanınır bir aktiflik haline geldi. Bu sene 7. si düzenlenirken artık klasik hale gelmiş bu etkinliğimize önümüzdeki yıllarda da dayanağımız sürecek.” dedi.

Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan’a ve Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş’a katkılarından ötürü ikram ve plaket takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen