Per. May 2nd, 2024


Efes Selçuk Belediyesi, iş dünyasının en itibarlı ödüllerinden biri olan Sürdürülebilirlik İş Mükafatları 2023’te Toplumsal Tesir – İnsan Odaklı Proje kategorisinde Efes Tarlası Hayat Köyü ile ödül aldı.

“Dönüşüm birlikte mümkün” sloganıyla bu yıl 10.’su düzenlenen Sürdürülebilir İş Mükafatları İstanbul’da düzenlenen bir merasimle sahiplerini buldu.

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: BU ÖDÜL ÜRETİME, ÜRETİCİYE AİTTİR

Belediye Lideri Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Ömür Köyü Projesi’nin bir Cumhuriyet projesi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Efes Selçuk’un Cumhuriyet bedellerine saygılı, üretimi destekleyen Efes Tarlası Ömür Köyü, Sürdürülebilir İş Mükafatı aldı. Bu ödül tüm Efes Selçuklulara aittir; bu ödül üretime, üreticiye aittir. Bu ödül geleceğe aittir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, çağdaş, uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir” kelamından ilham alınarak hayata geçirilmiştir. Bu sebeple ne keyifli bize ki Efes Tarlası Hayat Köyü bir Cumhuriyet projesidir” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği ve doğal, adil ve sağlıklı besine erişim için bir meşale kıymeti taşıyan Efes Tarlası Ömür Köyü, “Yaşam toprakta filizlenir” ideolojisiyle çocukluktan yetişkinliğe her yaştan bireyi üretime dahil eden eğitimler düzenliyor; yerli tohumların sürdürülebilirliğini sağlayan çalışmalar ve plantasyon alanında yetiştirilen eserlerle Efes Selçuk’tan Türkiye’ye üretime dayalı örnek bir model sergiliyor.

Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin emeli, kurumların ekonomik, çevresel ve toplumsal tesirlerini proaktif olarak ele alıp yöneterek kıymetli tesirler yaratmış projelerini öne çıkarmak ve geniş kitleler ile paylaşmak; bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak olarak tanımlanıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen