Per. May 16th, 2024


Ege Üniversitesi(EÜ) tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında, Bağlantı Fakültesinde sanat bu kere duvarlara resmedildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Ayşegül Alkan Koş tarafından icra edilen “Atatürk ve Türk Bayrağı Duvar Resmi” ve “Cumhuriyet Tarihinde Geçmişten Günümüze Bağlantı Araçları” çalışmaları, aylar süren emeğin akabinde fakülte duvarlarındaki yerini aldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi olarak Cumhuriyetin 100. Yılını, Türkiye Yüzyılı mefkuresi ile dolu dolu bir programla kutladıklarını vurgulayarak, bu kapsamda İrtibat Fakültesi tarafından manalı bir sanat yapıtına imza atıldığını söyledi. 

 “Duvar fotoğrafları fakültemizi renklendirdi”

Duvar fotoğraflarının fakülteye hem görsel hem de manevi olarak katkı sağladığını söz eden EÜ Bağlantı Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Ayşegül Alkan Koş tarafından resmedilen “Atatürk ve Türk Bayrağı Duvar Resmi” ve “Cumhuriyet Tarihinde Geçmişten Günümüze Bağlantı Araçları” duvar fotoğrafları fakültemizi renklendirdi.  Sanatın toplumla buluşmasını üniversite olarak çok önemsiyoruz. Fakültemizin duvarlarını süsleyen fotoğraflar, öğrencilerimizin ve işçimizin üzerinde olumlu bir tesir yaratacak. Atatürk ve Türk Bayrağı ile ulusal kıymetlerimizi hissederken, bağlantı araçlarının vakit içerisindeki değişimlerini gözlemleme tecrübesini yaşayacaklar. Ayrıyeten bu çalışmalar fakültemizde kıymetli bir hatıra olarak yerini alacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bu çalışmayı gerçekleştiren Ayşegül Alkan Koş’a emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Atatürk ve Türk Bayrağı Duvar Resmi”  isimli çalışmada akrilik boya tekniği kullanılırken 1 metre 16 santimetre uzunluğunda, 4 metre 60 santimetre genişliğinde Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı yapıtı Bağlantı Fakültesinin duvarını süsledi. “Cumhuriyet Tarihinde Geçmişten Günümüze İrtibat Araçları” çalışmasında ise cumhuriyet tarihinden bugüne kadar farklı periyotlara ilişkin birçok irtibat aracı, Bağlantı Fakültesinin duvarında yerini aldı.  Yapıtın boyutu 2 metre 90 santimetre uzunluğunda, 5 metre 10 santimetre genişliğinde olurken, akrilik boya tekniği kullanıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen