Sal. May 14th, 2024


İzmir’in sanat gündemini belirleyen, Ege Üniversitesinin köklerinden ve geleneklerinden gelen güçle düzenlediği “EgeArt Sanat Günleri”, Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Vefa” konseptiyle gerçekleştirilecek. Bu yıl 10’uncusu yapılacak olan aktiflik, 31 Ekim – 1 Aralık tarihleri ortasında sanatseverlerle buluşacak. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında Senato Salonunda EgeArt Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.

EgeArt’ın, İzmir’in değerli sanat etkinliklerinden birisi olduğunu lisana getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “EgeArt, 2005 yılından bu yana dünya çapında sanatseverleri bir ortaya getiren, üniversitemizin esaslı gelenekleri ortasında yer alan bir sanat aktifliği. Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz etkinliğimiz, ‘Vefa’ teması ile; fotoğraftan fotoğrafa, heykelden seramiğe, klasikten yapay zekaya, camdan enstlasyona birbirinden özel stantlara, çalıştaylara, müsabakalara, sinema gösterimlerine ve daha birçok aktifliğe konut sahipliği yapacak. Bu eşsiz sanat etkinliğinde, sanatkarlar geçmişlerine duydukları vefayı çağdaş sanatla buluşturarak izleyicilere ilham verici bir tecrübe sunacak. 108 ülkeden sanatkarlar, kendi kültürel mirasına, toplumuna, sevdiklerine olan derin bağlılığını ve vefasını yansıtarak farklı sanat disiplinlerinde yapıtlarını sergileyecek. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında farklı bir mana kazanan etkinliğimizde, sanatın içinde büyüleyici bir keşfe çıkmak isteyen herkesi EgeArt’a bekliyoruz” diye konuştu.

İzmirliler sanata doyacak

EgeArt Sanat Günleri kapsamında; 33 Stant, bin 200 üzeri sanatçı, 12 Stant Alanı, 3 bin 76 Sinema,  2 Sahne Aktifliği, 4 Söyleşi, 11 Dinleti, 2 Konser,4 Çalıştay, 1 Cumhuriyet Panosu ve 7 Yarış gerçekleştirilecek. Aktifliğin onur mükafatı, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı İdare Şurası Lideri Filiz Eczacıbaşı Sarper’e sunulacak. “Ustaya Saygı” konseptiyle “Ara Güler Sergisi”, “Yaşayan Anıt Sanatçılar” konseptinde ise; Hikmet Barutçugil Ebru Standı, Bubi Hayon Heykel Standı, Habip Aydoğdu Fotoğraf Standı, Mehmet Tüzüm Kızılcan Seramik  Standı aktifliğin değerli yapı taşlarını oluşturacak. Aktiflikte Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından kısa sinema gösterimi ile birlikte “Karabağ Şehitlerine Vefa Sergisi” sanatseverlerle buluşacak. Ayrıyeten seramik sanatkarları tarafından oluşturulan “ 100. Yıl Anısına Cumhuriyet Panosu” beğeniye sunulacak. Sanatın her kısmından sunulacak yapıtlarla İzmirliler, 31 Ekim – 1 Aralık tarihleri ortasında sanata doyacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen