Çar. May 1st, 2024

Burnunuz tıkalıysa, boğazınız ağrıyorsa veya cildiniz kuruysa, bunun bir suçlusu iç ortam havası olabilir. Neyse ki, oda nemlendirici 2023 ve hava temizleyici 2023 cihazı ile basit bir makine ile çözebilirsiniz. Hava nemlendirici, odanıza nemlendirici bir buhar salmak için bir su deposu olan cihazdır. 2023’ün en iyi oda hava temizleme ve nemlendirme cihazları makalemizde sizlerle..

Evinizde kullanıp memnun kaldığınız veya kalmadığınız hava nemlendirme cihazınızı yorum olarak paylaşırsanız seviniriz…

Kış soğuğu, içeride ve dışarıda daha kuru hava anlamına gelir. Soğuk hava, sıcak havadan daha az su buharı tutma eğilimindedir ve bu, iç mekanlarda bile havayı daha kuru hale getirebilir. Etkili bir hava nemlendirici, nemi geri kazandırabilir ve birçok sorunu ortadan kaldırabilir.

Birincisi, bir nemlendirici kuru cildi önleyebilir veya rahatlatabilir. Soğuk algınlığınız varsa burun tıkanıklığınızı azaltmaya yardımcı olabilir ve nefes almanızı kolaylaştırabilir.

Nemlendiriciler, sahip olduğunuz şeyleri iyi durumda tutmanıza da yardımcı olabilir. İç mekan havasında yeterli nem olmadığında deri eşyalar çatlayabilir, ahşap döşeme tahtaları büzülebilir ve gıcırdayabilir ve gitarlar ve diğer müzik aletlerinin akordu hızla bozulabilir.

Bazı hava temizleyici ve nemlendiriciler daha sessizdir, kullanımı ve temizliği daha uygundur veya daha az enerji kullanır.

Nemlendiricinin ne kadar iyi çalıştığının bir diğer faktörü: üniteyi odanızın boyutuna göre ayarlamak. Seçtiğiniz nemlendiricinin odanızın alanıyla başa çıkabileceğinden emin olun.

2023’ün En İyi 10 Hava Nemlendiricisi​

1. Dyson Purifier Humidify+Cool Autoreact Hava Temizleme Fanı​


Odanızdaki hava kalitesini iyileştirin
Hava kirliliği sadece dış mekanlarda var olan bir problem değildir. Hatta, ortalama bir ev dışarıdakinden 5 kat daha kirli havaya sahip olabilir.5 Ayrıca, merkezi ısıtma ve klimadan kaynaklanan kuru hava da soluduğumuz havayı etkileyebilir. Neyse ki, her ikisi için de bir çözümümüz var, tüm yıl boyunca.
Havayı temizlemenin önemi
Birçok ev eşyası polen, toz, evcil hayvan alerjenleri, kokular ve duman gibi kirleticiler yayar. Dyson hava temizleyiciler bu kirletici maddeleri algılar ve yakalar.
Havayı nemlendirmenin önemi
Makinemiz, havaya otomatik olarak nem ekleyerek kuruluğa karşı yardımcı olabilen yerleşik bir akıllı sisteme sahiptir. Gözle görülmeyen buharlaşmış su yansıtarak, havadaki nem seviyesini optimize eder.

Dyson nemlendirme özellikli hava temizleyiciler, sektör standardının ötesinde test edilmiştir.

Nemlendirme özellikli hava temizleyicilerimizi, hava kalitesini sürekli olarak ölçen dokuz sensör ile 81 m³ bir odada test ediyoruz. Bazı diğer üreticiler, içerisinde yalnızca bir sensör ve sirkülasyonu artırmak için bir fan bulunan 28,5 m³’lük küçük bir oda kullanırlar.

2. PHILIPS AC3033/10 Hava Temizleme Cihazı​


360° hava akışı alma özelliği, 135 m²’ye kadar olan odaları etkili bir şekilde kapsar ve odanın her köşesine temiz hava dağıtır. Bu, performansı 520 m³/sa (2) CADR’ye (Temiz Hava Dağıtım Hızı) yükseltir. 20 m²’lik bir alanı sadece 6 dakikada temizler.

Üründe normal Uyku modunun yanı sıra geceleri sizi korumak için özel bir Alerji Uyku modu bulunur. Bu mod, havadaki alerjenik tozu etkili bir şekilde algılar ve cihazı daha güçlü bir hıza getirir; böylece gece boyunca %40’a kadar daha temiz hava sağlanır ve ses seviyesi düşük tutulur.

  • Havayı 6 dakikadan kısa sürede temizler
  • 135 m²’ye kadar odaları temizler
  • 520 m³/sa temiz hava hızı (CADR)
  • HEPA ve Aktif Karbon filtresi
  • CleanHome+ uygulamasıyla bağlantılı

3. XIAOMI Mi Air Purifier 4 Akıllı Hava Temizleyici​


Etkileyici CADR 20 m²’lik büyük bir odayı yaklaşık 10 dakikada arındırınXiaomi Akıllı Hava Temizleyici 4, dakikada 6660 L temizlenmiş hava* sağlayabilen, 400 m³/sa* değerine kadar bir Parçacık CADR’ye sahiptir ve 360° çok yönlü hava girişi ile tüm oda havasını temizlemek zahmetsizdir.

  • Üçü bir arada filtreleme 0,3 μm parçacıkları %99,97 giderme oranı*Rinit ve alerji rahatsızlığı olanlar için tüm gün koruma. Xiaomi Smart Air Purifier 4, evinizdeki havayı temiz ve güvenli tutarak solunum sağlığınızı korur.
  • Aktif karbon yüksek bir adsorpsiyon oranına sahiptir ve VOC gibi yaygın zararlı gazları evinizden etkili bir şekilde uzaklaştırmanın yanı sıra havanızı temiz tutmak için kokuları ortadan kaldırır.
  • Filtre, geniş bir yüzey alanı ve yüksek kaliteli aktif karbon içeriği ile oldukça verimlidir. Uzun ömürlü filtre performansı, 6-12 ay kullanılabilen bir filtre ile daha az değiştirme ihtiyacı yaratır.
  • Yüksek hassasiyetli lazer sensörleri, hava kalitesindeki değişiklikleri izler. Otomatik Modda yüksek verimlilikli hava temizleyiciniz, hava kalitesini gerçek zamanlı olarak izler ve arıtma hızını otomatik olarak düzenler.

4. Beurer LB 88 Hava Nemlendirici​


Hava nemlendirici, ultrasonlu mikro ince püskürtücü, düşük bakteri, 48 m²’ye kadar odalar için;

  • Çift teknolojili : Yüksek nemlendirme performansı için su buharlaşmalı ultrason buharlaştırıcı ve bakteri içermeyen ve hijyenik kullanım için ek su ısıtması
  • Aydınlatmalı kullanım halkası üzerinden ultrasonik nebülizatörün kademesiz ayarı ve üç kademeli açılıp kapatılabilir hava buharlaştırıcı
  • Ekstra büyük, çıkarılabilir su tankı (6 litre). Şeffaf yapısı sayesinde su seviyesi her zaman görülebilir, depo boşaldığında oda nemlendiricisi otomatik olarak kapanır
  • Nemlendirme kapasitesi 550 ml/saat, 48 m²’ye kadar odalar için. Sessiz çalışma, bu nedenle bebek ve çocuk odası, yatak odası, mutfak veya ofis için de idealdir
  • Aromalarla kullanım için 15 aroma pedi ve çok hızlı kireçlenmeye karşı 15 kireç önleyici ped dahil (su filtresi isteğe bağlı olarak mevcuttur)

5. Weewell WHC740 Buhar Makinesi​


Weewell ultrasonik ortam nemlendiricisi evinizde ya da işyerinizde ideal nem dengesini sağlar. Otomatik humidistat özelliği ile ortamı, dilediğiniz sürede dilediğiniz nem oranına getirerek kontrol altında tutar.

  • Programlanabilir nem ayarlayıcısı (nem oranı ve zaman), Kireç önleyici özel filtre teknolojisi
  • Uzaktan kumanda
  • Üstten su dolum ile kolay kullanım
  • 4 L su haznesi, Nemlendirme alanı: 35 m2
  • 360° çevrilebilen nem çıkış ünitesi

6. Winix L500 Hava Nemlendirici​


WINIX L500, Sıcak ve Soğuk buharlı ultrasonik bir nemlendiricidir. Yüksek kapasitesi (50 m2’ye kadar) ve 7,5 litrelik su deposu sayesinde evin her alanı için mükemmeldir. L500 programlanabilir, sessiz çalışır ve özel tasarlanan modern yapısı sayesinde kolay temizlik ve üstten doldurma imkanı sağlar. L500 UV-C LightCel™ Teknolojisini kullanır. WINIX L500 nemlendirici her zaman optimum seviyede nem sağlar, kuru cildi nemlendirir ve bu sayede ciltteki soyulmaları ve dezenformasyonları iyileştirir. L500 ayrıca bitkileriniz için en iyi nem seviyesini sağlar. Yatak odası, oturma odası ve ofisler için idealdir.

  • Nemlendirme kapasitesi 400 ml / saat
  • UV-C LED LightCel Teknolojisi
  • Sıcak ve Soğuk Buhar
  • 7.5 Litre su deposu
  • Üst dolgu tasarımı
  • Zamanlanabilir ve Programlanabilir nem ölçer
  • Ayarlanabilir Mood ışığı
  • Mineral önleyici kapsüller
  • Aroma pedleri (Lavanta & Okaliptüs)

7. Xiaomi Mijia 4L MJJSQ02LX Sessiz Hava Nemlendirici Aromaterapi​


Yaşam alanlarınızın havasının yeterli derecede nemli olmadığını hissediyorsanız; aracınızda, evinizde ya da ofisinizde değerlendirmek üzere uygun fiyatlı ve işlevsel bir oda nemlendirici almayı istiyorsanız, Xiaomi Mijia Nemlendirici 4L MJJSQ02LX Sessiz Hava, beklentilerinize yanıt veriyor. Geliştirdiği akıllı cep telefonları ve diğer elektronik ürünlerle olduğu kadar kullanıcıların yaşam kalitesini artıracak pek çok çözüme de hayat veren Xiaomi’nin beğenilen ürünlerinden Mijia Nemlendirici 4L, tasarımından teknik yeterliliklerine kadar her noktasıyla yüz güldürüyor. Yalnızca su ile kullanılabildiği gibi kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli aroma yağlarla birlikte de çalıştırılabilen ürün, bu yönüyle de takdir topluyor.

Xiaomi Mijia Nemlendirici 4L Bebekli Ailelerin Öncelikli Tercihi

Bebeklerinin odalarında uyurken ve oynarken daha kaliteli bir hava solumalarını, arzu eden ebeveynlerin alışveriş listelerine ekledikleri Xiaomi Mijia nemlendirici 4L, oda genişliğine bağlı olarak konumlandırıldığı alanın havasını kolayca nemlendirebiliyor. Geniş ağızlı su haznesine kolayca su ekleyebileceğiniz ürün, 4 litrelik kapasitesiyle uzun süre boyunca ekstra su eklemeden çalışabiliyor. Saatte 280 ml’lik nemlendirme hacmi sunan model, 50 cm civarı yüksekliğe sahip buhar üreterek odanın havasının nemlenmesini mümkün kılıyor. Tamamen antibakteriyel malzemelerden üretilen ve ABS yapısıyla güven veren evaporatif nemlendirici, kullanıldığı anlarda haznesinde bulunan suyu etkin şekilde değerlendiriyor ve düşük su seviyesinde dahi otomatik buharlaşma sağlıyor. Tavsiye edilen miktarda su doldurulduğunda 16 saat boyunca kesintisiz şekilde çalışabilen model, kimi hava nemlendiricilerinde görülen, zemini su partikülleri nedeniyle ıslatma gibi sorunlarla karşılaşmanızın önüne geçiyor. Doğrudan doğruya havayı nemlendiren cihaz, sehpa ve çalışma masası gibi alanlara rahatlıkla yerleştirilebiliyor.

Çok Yönlü Kullanım İçin Özel Tasarım

Xiaomi’nin farklı kullanım süreçleri için uygun hâle getirdiği ve teknik yönden de desteklediği hava nemlendirici, yaşam alanlarınızın atmosferini değiştirmek için ideal çözümlerden biri olarak değerlendiriliyor. Markanın beş ayrı işlevle zenginleştirdiği ürün, temel hava nemlendirme fonksiyona ek olarak; ev içi aromaterapi nemlendirme, antibakteriyel hava nemlendirme, nemlendirme esansları ile kullanım, esansiyel yağlarla kullanım ve esansiyel yağlarla nemlendirme gibi alternatif özelliklerle geliyor. Bu sayede çalışma ve dinleme odalarınızda hayalini kurduğunuz temiz, size canlılık kazandıran ya da sizi dinlendiren havaya ulaşma imkânı elde edebilmeniz mümkün oluyor. 30 ila 40 metrekarelik alanlarda değerlendirebileceğiniz Xiaomi Mijia Nemlendirici 4L MJJSQ02LX Sessiz Hava, birkaç dakika içerisinde çalıştığını sizlere hissettirebiliyor.

Güvenlik tarafında da sizleri memnun edebilecek model, çifte güvenlik mekanizmasıyla kullanıcılarını karşılıyor. Su haznesini yerinden kaldırdığınızda çalışmayı otomatik olarak durduran cihaz, aynı zamanda su seviyesi azaldığında sizi, üzerindeki LED aydınlatması ile uyarıyor.

Üç Ayrı Buhar Seviyesi ile Konforlu Kullanım

Gereksinimleriniz ve kullanım süreciniz çerçevesinde size esneklik sağlayan yapılandırılabilir buhar seviyesi ile gelen cihaz, ön yüzünde bulunan döndürülebilir düğmesi ile farklı kademelerde buhar elde edebilmenize olanak veriyor. Düğmenin göstergesi sol tarafa bakarken buhar seviyesi düşük olurken gösterge yukarı bakarken buhar miktarı daha da artıyor. İbre sağ tarafa çevrildiğinde ise buhar seviyesi maksimum düzeye ulaşıyor. Özellikle kış aylarında elektrikli soba ve benzeri yapıdaki havadaki nemi alan cihazlar çalıştırıldığında, ürünün yüksek seviyede buhar üretmesi uygun olabiliyor.

Çalıştırdığınız esnada oldukça düşük düzeyde ses üreten ve yapılan ölçümlerde 38 dB gibi düşük seviyede bir sese ürettiği ortaya konan ürün, aydınlatmasının rahatsız edici olmaması sayesinde yatak odanızda da kendine yer buluyor.

Yaşam alanlarınızın nemden yoksun olduğunu düşünüyor, bebeğinizin daha sağlıklı bir hava solumasını arzu ediyorsanız, Xiaomi Mijia Nemlendirici 4L MJJSQ02LX Sessiz Hava, sizinle tanışmayı bekliyor.

8. Deerma LD220 Uzaktan Kumandalı Ultrasonik Soğuk Buhar Makinesi​


Sabit nem sistemi, aşırı kuruluğu önlemek için nem oranını %45 ile %90 arasında otomatik olarak ayarlar.

  • Deerma hava nemlendiricisi, ultrasonik dalganın üretim ilkesine göre suyu ultra ince parçacıklara atomize eder.
  • Havayı eşit şekilde nemlendirmek için saniyede 1,7 milyon kez yüksek frekanslı titreşim ve pnömatik cihazlardan havaya buhar yayar.
  • Nemlendirici ideal oda nemini koruyabilmekte ve statik elektriği önleyebilmektedir.
  • Mıknatıslı uzaktan kumandası vardır.
  • Akıllı ekrana sahiptir.
  • Otomatik sabit nem sistemi özelliği mevcutur.
  • 12 saat zamanlama fonksiyonu vardır.
  • Hassas dokunmatik ekranı vardır.
  • Masaüstü ve yer kullanımına uygundur.
  • Düz ve yan su dolum seçeneği vardır.
  • Su Kapasitesi: 4 litre

9. Medisana 40012 Hava Nemlendirme Cihazı​

  • 2 farklı ultrasonik buhar yoğunluğu seçebilme
  • 3,8L su kapasitesi
  • 360 derece dönebilen ultrasonik buhar ağzı
  • Su seviyesi göstergesi
  • Dokunmatik kontrol butonu
  • Su haznesi boşaldığında otomatik olarak kapanma özelliği
  • 23W düşük enerji sarfiyatı
  • Gece Lambası Özelliği

10. SINBO SAH-6107 Ultrasonik Hava Nemlendirici​

Sinbo SAH-6107 Ultrasonic Hava Nemlendirici Buhar Makinesi İç mekânlarda bulunan havanın nem oranını belli bir seviyede tutabilmek üzere tasarlanan Sinbo SAH 6107 Ultrasonic Hava Nemlendirici Buhar Makinesi, bu özelliği sayesinde içinde bulunduğu odanın havasını temizleme, nemlendirme ve ortama buhar verme özelliklerine sahiptir.

Özellikle bebeği ve çocuğu olan ailelerin imdadına yetişen Sinbo SAH 6107 evlerde bulunan havayı ideal nem oranına getirerek, o seviyede tutmayı amaçlar. Hem Hava Nemlendiricisi Hem De Gece Lambası Gürültü çıkarmadan çalışma özelliğine sahip olan cihaz, aynı zamanda aydınlatıcı işlevi ile birlikte gece lambası olarak da kullanılarak odanızın dekorasyonuna katkı sağlar.

Hazne içerisindeki su azaldığı zaman otomatik olarak kapanarak olası tehlikeleri en az indirir ve güvenli bir kullanım imkanı yaratır. Sağlıklı Bir Yaşam İçin İdeal Oda içerisinde bulunan havanın bağıl nemini yükselterek düzenleyen Sinbo SAH 6107 Ultrasonic Hava Nemlendirici Buhar Makinesi, saldığı anyon sayesinde zindeliği artırır, hücresel metabolizmayı geliştirir ve gevşeterek rahatlatır.

  • Ultrasonik nemlendirme teknolojisi
  • Ayarlanabilir buhar çıkışı kontrolü
  • 5 L çıkarılabilir su haznesi
  • Çalışırken su ekleyebilme özelliği
  • Su azaldığında otomatik kapanma özelliği
  • Sessiz çalışma özelliği
  • Aydınlatıcı gece lamba düğmesi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen