Çar. May 1st, 2024


Ege Üniversitesinde “Cumhuriyetin 100.Yılı” nda bir dizi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi mesken sahipliğinde “1. Milletlerarası İsimli Ziraat Kongre ve Standı (FORENSICAGR-2023)” kongresi düzenlenecek. İsimli tarım disiplininde Türkiye’de birinci kere düzenlenecek kongre, 25-27 Ekim tarihleri ortasında gerçekleştirilecek. 

Kongrenin onursal başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse üstlenirken kongre başkanlığını Azerbaycan Devlet Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gurbanov, EÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İsimli Bilimciler Derneği Lideri Prof. Dr. İsmail Hamit Hancı üstleniyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenecek kongrede İçişleri Bakanlığı AFAD Uyum Merkezi ve SR Kriminal Olay Yeri İnceleme araçları da hazır bulunacak. 

Kongreye katılmak isteyen iştirakçiler “Adli Ekoloji”, “Adli Orman”, “Adli Biyoloji”, “Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRNE)”, “Biyoterörizm”, “Agroterörizm”, “Uyuşturucu İmal Edilen Bitkiler”, “Zirai Afetler-Afet Kriminal İnceleme”, “Dijital Tarım ve Data İsimli Bilimi (Drone Termal Görüntüleme Tespit, Uzaktan Algılama ve jeomekansal Analiz)”, “Tarımsal Kabahat Soruşturması”  gibi pek çok alanda çalışma bahisleri üzerinde sunumlar gerçekleştirecek. 

Kongre, araştırmacılar ve profesyoneller için hem teorik hem de uygulamalı olarak tarım bilimi içinde yer alan isimli bilimler disiplinlerindeki son gelişmeleri tartışmak için ülkü bir akademik platform sağlayacak. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenecek kongrenin bilim şurasında; Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, İran, Hindistan, Bulgaristan, Nepal, Afganistan, Arnavutluk, Yunanistan, Rusya, Lübnan, İsrail’den  uzman bilim insanları yer alıyor. Kongre hakkında ayrıntılı bilgiye forensicagr2023.ege.edu.tr adresinden ulaşabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen