Per. May 2nd, 2024


Çankaya Belediyesi ile Kavaklıderem Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı paydaşlığıyla düzenlenen “Cumhuriyet 100 Yaşında” aktiflikleri başladı. Etkinlikler, Çankaya’nın birçok bölgesinde 29 Ekim’e kadar devam edecek.

 

ANKARA’NIN BAŞŞEHİR OLUŞUNUN 100. YILI KUTLANDI

Çankaya Belediyesi ile Kavaklıderem Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet’in 100. yılı aktiflikleri 13 Ekim’de başladı. 29 Ekim’e kadar sürecek etkinlikler kapsamında mahalle şenlikleri, Cumhuriyet ve Ulusal Uğraş temalı fotoğraf stantları, edebiyat söyleşileri, müze seyahatleri ve konserler gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde aktifliklerin birinci adresi Karum oldu. Ankara’nın başşehir oluşunun 100. yıldönümü kutlamasıyla başlayan aktiflikte Kavaklıdere Gönüllüsü ressamların standı ile açılış yapıldı. Sanatseverlerin ağır ilgi gösterdiği standın akabinde Çankayalılar, TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle keyifli vakit geçirdi. Program sonunda ise Ankara Çoksesli korosu Ankara ve Cumhuriyet temalı yapıtları Başkentliler için söyledi.

KİTAPSEVERLER EDEBİYAT SÖYLEŞİSİNDE BULUŞTU

Programın ikinci günü olan 14 Ekim’de ise Çiğdem Mahallesi Hasan Ali Yücel Çankaya Konutu’nda “Milli Çaba ve Edebiyat Söyleşileri” başlıklı aktiflik düzenlendi. Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” kitabı üzerine gerçekleştirilen söyleşide Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Dilek Yalçın Çelik, İthaki Yayınları Editörü Bilal Acarözmen ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Gizem Karaoğlu’nun konuşmaları ve sunumları yer aldı. Çankayalı kitapseverlerin ağır iştirak gösterdiği aktiflikte Özakman’ın kitabı üzerinden Ulusal Uğraş periyodu ve günümüz edebiyat anlayışına tesirleri değerlendirildi.

KUĞULU PARK ÇANKAYALILARLA ŞENLENDİ

Çankaya Belediyesi mesken sahipliği ve Kavaklıderem Derneği katkılarıyla 15 Ekim’de Kuğulu Park Mahalle Şenliği düzenlendi. Aktiflikte birinci olarak Çankaya’nın sönmeyen yıldızları olarak isimlendirilen ve 30 yılı aşkın müddettir bölgede faaliyet gösteren işletme sahiplerine mükafatlar verildi. Daha sonra her yaştan Çankayalının eşlik ettiği Ceren Ay Lindy Hop Company ve Gülüm Pekcan Dans Okulu Gösterisi ile aktiflik renkli anlara sahne oldu. Programda çocuklar için de birçok aktiflik gerçekleşti. Kuğulu Park çim alanda boyama yapan minikler Tiyatro Pembe Kurbağa’nın çocuk tiyatrosu ile hem sanatla tanıştı hem de toplumsallaşma imkanı buldu. Aktiflikte Küme Opsiyonel ve Rommers Rocks Kümesi konserleri ile coşkulu anlar yaşayan Başkentliler, Dj Karagöz Gürkan’ın canlı performansıyla eğlendi. Kavaklıderem Derneği üyelerinin konut üretimi eserlerini Çankayalılarla buluşturduğu standların yanı sıra birçok kitabevi standı da aktiflik boyunca ziyaret edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen