Sal. May 21st, 2024


Finberg, “Get Together” etkinliğinde girişimcilerle buluştu

52 yatırımla Türkiye’nin en süratli büyüyen teşebbüs sermayeleri idare şirketi Finberg, bu yıl ikincisini düzenlediği “Get Together” etkinliğinde ekosisteminde yer alan girişimcilerle buluştu.

              Türkiye’nin fintek odaklı birinci kurumsal teşebbüs sermayesi olarak yola çıkan ve teşebbüs sermayeleri idare şirketi haline gelen Finberg, bugüne kadar 42’si teşebbüs ve 10’u fona olmak üzere toplam 62 milyon dolar kıymetinde yatırım yaptı. Birinci periyotta yatırım yaptığı teşebbüslerin tamamından muvaffakiyetle çıkış yapan Finberg, dönüşüm seyahatinde da kıymetli bir adımı muvaffakiyetle tamamlamış oldu. 

              Finberg, Swissotel The Bosphorus İstanbul’da düzenlediği aktiflikte yatırım yaptığı teşebbüslerin kurucuları ve VC fon yöneticileri ile Fiba Kümesi şirketlerinin üst seviye yöneticilerini bir ortaya getirdi. Finberg, 2024 yılında girişimcilerin asıl potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için çalışacaklarını belirterek, geçirdiği dönüşümü ve gelecek yol haritasını “Maximize The Potential” vurgusu ile paylaştı. 

Finberg İdare Şurası Üyesi İhsan Elgin açılış konuşmasında şu noktalara değindi: “Finberg’te yola çıkarken öteki fonlardan ayrışarak önceliğimizi teşebbüsçüler olarak belirledik.  Fibabanka’nın kurumsal teşebbüs sermayesi olarak başladığımız bu seyahatte, değişen muhtaçlıklar ve münasebetiyle değişen stratejimiz bizi yatırım yelpazemizi genişletmeye ve farklı fonlar kurmaya yöneltti. Tüm bunları yaparken girişimcilerin en çok gereksinim duyabilecekleri alanları ve sinerji fırsatlarını düşünerek ilerledik. Geldiğimiz noktada yalnızca Fibabanka’nın değil, Fiba Kümesi’nin başka şirketlerinin de takviyesiyle daha güçlü bir yapı ile ilerliyoruz. Önümüzdeki devirde ana gayemiz, aktiflikte de üzerinde durduğumuz “Maximize The Potential” vurgusuyla, hem Finberg olarak yatırım kaslarımızı daha da güçlendirmek hem de girişimcilerimizin asıl potansiyellerini ortaya koymalarını sağlayacak takviyesi sağlamak. Bunun başında da girişimcilerimiz için, globalde teşebbüs ve yatırım ekosisteminin kuvvetli kesimi olabilecekleri temasları kurmak geliyor. Bu vizyonla, fonların fonu (Fund of Funds) yapısını benimseyerek dünya genelinde çeşitli fonlara yatırım yapıyoruz. Bugüne kadar potansiyeli yüksek girişimcileri keşfetmeye çalıştık. 2024’te de bunu sürdürürken bir kesimimiz olan girişimcilerin de gerçek potansiyelini gün yüzüne çıkarmaya odaklanacağız.”

Ardından Fiba Kümesi İdare Konseyi Lideri Murat Özyeğin ve Fibabanka Genel Müdürü ve İdare Heyeti Üyesi Ömer Mert yaptıkları sohbette, girişimcilerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine ve Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişebilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunarak, girişimcilerle de fikir alışverişi yaptılar.

Fiba Kümesi İdare Heyeti Lideri Murat Özyeğin dünya iktisadı ve Türkiye özelinde şimdiki makro ekonomik şartlara ait izlenim ve görüşlerini paylaşarak, girişimcilik dünyasını etkileyebilecek gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Özyeğin, şunları söyledi: “Girişimcilerimizin, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasında kritik bir rol üstlendiği kanaatindeyim. Finberg’in ana kurulma maksadı, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaktı. Finberg’in geldiği bu noktadan ve yaptığımız yatırımlardan da bunu başardığımızı görüyorum ve bundan çok mutluyum. Finberg’in ulusal ve milletlerarası seviyedeki açılımları, yatırımları ve girişimciliğe getirdiği farklı bakış açısıyla her yıl muvaffakiyetlerini artırarak devam ettireceğinden eminim.”

Fibabanka Genel Müdürü ve İdare Heyeti Üyesi Ömer Mert yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Fibabanka olarak, 2017 yılından bu yana hedefimiz; teknolojiyi kullanan, bilgiye dayalı karar alan ve yaygın müşteri ağına sahip dijital banka olmak. Bunun temelini ise IT yatırımlarımız ve kendimizi bir bankanın ötesinde teknoloji şirketi olarak konumlandırmamız oluşturuyor. Teknoloji yatırımlarımız son 2-3 yıldır her sene ikiye katlanıyor. Hem bu dijitalleşme stratejimiz hem de finansal bakış açımız kapsamında finteklerle iş birliğine odaklanarak 2018 yılında Türkiye’nin birinci fintek odaklı teşebbüs sermayesi Finberg’i kurduk. Finberg, teşebbüs ekosistemiyle kurduğumuz en güçlü bağımız oldu. Fibabanka ve Finberg sinerjisi teşebbüsçüler için de değerli bir avantaj sağlıyor. Yatırım yaptığımız teşebbüslerin eserlerini kullanmaya en sıcak bakan bankayız. Çift taraflı bir bakış açımız bulunuyor; biz onların eserlerini kullanalım, onlar da bizim eserlerimizi ve alt yapımızı kullansın. Zira teşebbüsçüler yalnızca yatırım aramıyor; onlar için know-how, iş birlikleri ve finansman gereksinimi da büyük kıymet taşıyor. Biz de Finberg ve Fiba Kümesi şirketleri ile birlikte hem ekosistemi genişletmek hem de ülkedeki yatırımlara bilgi, deneyim ve network transferi sağlayabilmek için takviyemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki devirde de finteklerin yanı sıra siber güvenlik, perakende teknolojileri üzere farklı alanlarda da girişimcilik ekosistemine yatırımlarımız devam edecek. “

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen