Per. May 2nd, 2024


Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ile Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı paydaşlığıyla düzenlediği tertipte Konya’ya gelen Fransız çeşit operatörleri, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek Konya’yı yakından tanıdı. Üç gün süren seyahatte Konya’daki kültür hazinesinden çok etkilenen cins operatörleri, herkesi Konya’yı görmeye davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kentin yurt dışında tanıtımına katkı sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor. 

Çatalhöyük’le başlayan 10 bin yıllık tarihi, birçok medeniyete mesken sahipliği yapması, Selçuklulara 200 yıldan uzun müddet başşehirlik yapması başta olmak üzere daha pek çok özelliğe sahip olan Konya, turizm potansiyeli açısından Türkiye’nin kıymetli kentlerinin başında geliyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi de kentin bu kadim kıymetlerine sahip çıkarak, Konya’nın yurt dışında bilinirliğinin artırılması emeliyle değerli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk Hava Yolları Paris Müdürlüğü ve Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliği ile yapılan tanıtım tertibinde Fransız tıp operatörlerine yönelik Konya gezisi gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Paris Kültür Müşaviri Fatoş Özsoy’un da eşlik ettiği Konya seyahatinde Fransız tıp operatörleri; Büyükşehir Taş Bina’daki Konya Dijital Tanıtım Merkezi, Karatay Medresesi, Darü’l-Mülk Müzesi, Mevlana Müzesi, Konya Panorama Müzesi, Sırcalı Medrese’de Sema Gösterisi ve Matbah-ı Şerif Sunumu, Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille ve Çatalhöyük olmak üzere kentin tarihi ve turistik yerlerini yakından gördü.

Üç gün süren tertipte Konya’da bulunmaktan ötürü memnuniyetlerini söz eden Fransız tıp operatörleri, kentin tarihi ve turistik manada çok büyük bir kültür hazinesine sahip olduğunu belirtti. Konya’nın çok misafirperver bir kent olduğunu ve yemeklerini çok beğendiklerini de söz eden Fransız konuklar, herkesin Konya’yı görmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen