Cts. Nis 27th, 2024


İnegöl Belediyesi Ekim ayı meclisi 2. Oturumunda “2024 Yılı Performans Programı” görüşüldü. Tüm üyelerin onayı ile Performans Programı oy birliği ile kabul edildi.

İnegöl Belediyesi’nin Ekim ayı başında yaptığı meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komitesine havale edilen; 2024 Yılı Performans Programı, 2024 Yılı Bütçe Tasarısı, 2024 Yılı Fiyat Tarifesi Taslağı ve 2023 Mali Yılı Ek Bütçe, 16 Ekim Pazartesi günü 14.30’da yapılan 2. Oturumda tekrar meclisin gündemine geldi.

 

MECLİS ÜYELERİNDEN PERFORMANSA TAM NOT

2023 yılı 9. olağan meclisinin ikinci birleşiminde, 4 gündem unsuru görüşüldü. Birinci unsurda “2024 Yılı Performans Programı” masaya yatırıldı. AK Partili Meclis Üyesi ve birebir vakitte Plan Bütçe Kurulu Lideri Kemal Kaya, performans programına ait ayrıntıları açıkladı. Performans programı, yapılan bilgilendirmenin akabinde AK Parti, MHP, DÜZGÜN Parti ve CHP’nin tüm meclis üyelerinin oluruyla, oy birliği ile kabul edildi.

 

EK BÜTÇE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclisin ikinci unsurunda ise Mali Hizmetler Müdürlüğü 2023 yılı ek bütçe konusu görüşüldü. Belediye Lideri Alper Taban, “Bildiğiniz üzere 683 milyon üzere bir bütçemiz vardı. Ek olarak 420 milyonluk ek bütçe oluşturuyoruz. Bununla bir arada yılın kalan devrinde bütçemizi kullanmış olacağız. Burada hem sarfiyat hem gelir manasında bütçe oluşturuluyor. İnşallah maksada varmak nasip olur” dedi. Ek bütçe, CHP ve Düzgün Partili üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclisin üçüncü hususunda de Mali Hizmetler Müdürlüğü 2024 Yılı Fiyat Tarifesi Taslağı masaya yatırıldı. Bu husus de tüm üyelerin onayı ile oy birliği ile kabul edildi.

 

2024 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 199 MİLYON 98 BİN TL

Son unsurda ise 2024 Yılı ve İzleyen 2 Yılın Gelir ve Masraf Varsayımlarını Gösteren Bütçe Tasarısı görüşüldü. Lider Taban hususa ait “Arkadaşlarımız bütçe tasarısını, gelir ve sarfiyat varsayımlarını çalıştılar ve önümüze getirdiler. Ben güzel olmasını diliyorum. Bir milyarın üzerine çıkmış bir bütçeden bahsediyoruz. Bu kaynakların vatandaşlarımıza hoş hizmetler olarak dönmesini istiyoruz” sözlerinde bulundu. Bu çalışmayla İnegöl Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 1 milyar 199 milyon 98 bin olarak öngörülürken, bütçe tasarısı da oy birliği ile kabul edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen