Pts. May 6th, 2024

Gaziemirliler 100. yılda Atatürk’ün huzuruna çıktı

Gaziemir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar Cumhuriyetin 100. yılı aktiflikleri kapsamında Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda önderliğinde, Ankara’ya giderek Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı. 5 otobüslük kafileyle düzenlenen seyahate, belediye lider yardımcıları da katıldı. 
Kafile, Türk ulusunun yaşadığı derin acıyı simgeleyen üç bayan ve üç erkek heykeli ile güç ve kudreti temsil eden aslan heykellerinin yer aldığı Aslanlı Yol’dan ilerleyerek Ulu Lider Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına ulaştı. Halkın egemenliğinin kabul edildiği, Cumhuriyet idaresinin kabul edilişinin 100. yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı aktiflikleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahına gelerek hürmetlerini sunan heyet, Atatürk’ün mozolesine çiçek sundu. His dolu anlar yaşayan kafile, Ulu Önder’in yolundan ayrılmama kelamı verdi.

“Yorulmadan çabamızı sürdüreceğiz”
Atatürk’ün manevi huzuruna çıkmanın gururunu yaşayan Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin üyelerine seslenen Lider Halil Arda, “Büyük Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kelamlarıyla, aksiyonlarıyla, yaptıklarıyla fakir, yorgun bir ulusu ayağa kaldırdı. İleri görüşlülüğü, halkına olan inancı ile kurduğu Cumhuriyet, bugün 100 yaşında. Ceddimizin emaneti karşısında bize düşen misyonu çok güzel biliyoruz. Bizlere öğrettikleri ve vasiyet ettikleri, bugün hepimizin yüreğinde ve aklında yaşıyor ve bizlere rehberlik ediyor. Cumhuriyetin prensiplerine bağlı kalarak laiklik, demokrasi ve çağdaşlık yolunda yorulmadan çabamızı sürdüreceğiz. Tek maksadımız Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen payidar kalmasıdır” diye konuştu. 

Başkan Arda ve beraberindeki kafile daha sonra rehberler eşliğinde Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, 1. ve 2. Meclis’i ziyaret ederek, bu tarihi yerler hakkında bilgi aldı. 

Ziyaretlerin akabinde heyet, İzmir’e döndü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen