Cts. May 4th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’nda gazeteciler Hande Fırat, Turgay Güler ve Zafer Şahin, Filistin’de yaşanan orantısız savaşın ardındaki gerçekleri gün yüzüne çıkaran açıklamalarda bulundu. Usta gazetecilerin söyleşisini Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcıları Sadık Uysal, Hasan Aydınlık ve Gökmen Mengüç de takip etti. Programın sonunda Genel Sekreter Gündoğdu tarafından gazetecilere günün anısına Kocaeli Ansiklopedisi armağan edildi.   

 

DOĞU AKDENİZDEKİ GÜÇ KAYNAKLARI

Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda düzenlenen programda konuşan ünlü gazeteciler Hande Fırat, Turgay Güler ve Zafer Şahin, Gazze’de yaşanan dramın gerçek yüzünü ortaya çıkardı.  Gazeteci Zafer Şahin, Gazze’de kilometre başına 5 bin 500 kişinin yaşadığını tabir ederek, ”2 buçuk milyon insan bir nokta kadar alana kıstırılmış durumda. Halk sistemli bir biçimde katliama tabi tutulmakta. Amerika, İngiltere ve batı, güya Gazze’ye haddini bildirmek için savaş açıyor. Suriye’de de öyleydi. Artık Suriye üçe bölündü. Modülleri birleştirirsek oyun çok açık. Bu yüzyılda Doğu Akdeniz ve oradaki güç kaynakları için yapılıyor bu vahşet. İnsan hayatının ehemmiyeti yok. Ne palavralar attılar. 40 bebeğin kellesini kesti palavrası üzere. Lakin bunu haber yapan kanallar yalanlamak zorunda kaldı. Bu oyunun bir kesimi. Dünya güç bir devirden geçiyor. Geride kalan 5 yıl ve önümüzdeki 10 yılı değerlendirelim. Önümüzdeki 100 yılın altyapıları bu biçimde sağlanıyor. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içinde olmak şartıyla’’ dedi.

 

“BİBER GAZI SIKILSA TELAŞLIYIZ DERLER AMA…”

Turgay Güler, ”Bir şafak vakti Hamas’ın saldırısı ve İsrail’in karşılık vermesi ile güne başlanılan bu savaşın asıl hedefini âlâ kavrayalım. Gazze, bir açık hava cezaevi. Orada beşerler zati yaşamıyor. Bir sabah Hamas, bunu sonlandırmak için bir operasyon gerçekleştiriyor. Bir büyük trajediye dönüşüyor. Katledilen Müslümansa dünya ayağa kalkmıyor. Kaygılıyız açıklamaları gelmiyor. Türkiye’de bir biber gazı sıkılsa dünyanın her tarafından telaş duyuyoruz açıklamaları gelir lakin. Gazze’de şu anda günden 6 bin bomda atılıyor. Dünya susuyor” formunda konuştu.

 

“İTİDALLİ DAVRANAN TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Olayların bir an evvel Filistin lehine gelişmesi ve savaşın bölgeye yayılmamasını dileyen Hande Fırat, ”Aslında bu savaş o sabah başlamadı. İnsanoğlu global güçlerin birbirlerini yeme oyunlarına yenildiğinden maalesef Gazze harabe haline, meyyit çocuklar kentine döndü. En büyük günahların işlendiği bir kent haline döndü Gazze. Bu topraklar ufak ufak Filistinlilerin silindiği ve öbür devletlerin müdahale ettiği bir noktaya döndü. İtidalli davranan tek ülke ise Türkiye oldu. Umarım Akdeniz’e inen savaş gemileri, akıllarını başına alırlar. Bu işin bir an evvel durması için batı tarafından İsrail’e direktifler verilir. Dünya bu biçimiyle çocuklarımıza bile kalmayacak” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen