Cts. May 4th, 2024


Engelli bireylerin hayat standartlarını yükselterek onların toplumsal hayata iştirakini kolaylaştıracak yatırımları birer birer hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze’de projelendirdiği Manisiz Hayat Merkezi’nde durmaksızın çalışıyor. Gebze Millet Bahçesi içerisinde 6 bin 751 metrekare inşaat alanına sahip olan proje, Yapı Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yönetiminde ağır bir tempoda devam ediyor. Özel bireylerin toplumsallaşması ve gelişimleri için inşa edilen yapı, hem engelli vatandaşlarımızın günlük ömür maharetlerini kazanacakları hem de özel yeteneklerini sergileyebilecekleri çok istikametli bir merkez olacak.

 

TÜM BLOKLARDA İŞLER SON SÜRAT

Yapı Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yönetiminde hummalı bir çalışma yürüten yüklenici firma, yapının tüm bloklarında eş vakitli olarak çalışıyor. Bu bağlamda takımlar, A blokta demir imalatına, taban katta ise döşeme kalıp imalatına devam ediyor. B blokta betonarme imalatının tamamlandığı projede C bloğun yer kat ve 1. kat döşeme betonu, D blok kısmında ise taban döşeme betonu ile 1. kat döşeme betonu döküldü. D bloğun 2. kat döşeme kalıbı çakan takımlar tıpkı katta demir imalatına devam ediyor. F blokta ise taban betonu, 1. katta ise döşeme betonu atıldı. 2. katta da döşeme kalıp imalatı devam ediyor. E, H ve F blokta ise betonarme imalatı önümüzdeki günlerde başlayacak. 

 

ENGELSİZ HAYAT MERKEZİ’NDE YOK YOK

Yapının 2 bin 930 metrekare olarak planlanan taban katında engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Buna nazaran 5 adet otizm küme eğitim odası, 7 adet otizm kişisel eğitim odası, his bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama konutu, bilişim ve fotoğraf atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu (2 adet havuz güvertesi), 2 adet gündüz bakım odası, 3 adet erken çocuk ferdi odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk küme odası ve 2 adet uyku odası engelli bireylere hizmet verecek.

 

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI ATÖLYESİ

2 bin 594 metrekareden oluşan 1. katta ise spor salonu, bay-bayan-engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 adet ferdî derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari işçi, aile eğitim ünitesi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, 5 adet derslik, çok emelli salon, kütüphane ve ferdi derslikler yer alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen