Per. May 2nd, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dayanaklarıyla Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da Arı ve Arıcılık Posta Pulları standı açıldı. 100 ülkeye ilişkin 600’ün üzerinde pulun yer aldığı stant 13 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Arıcılığa dayanaklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Ege Ziraî Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Arıcılık Araştırma Merkezi’nden Ziraat Mühendisi Mustafa Kösoğlu’nun özel koleksiyonunu kapsayan Arı ve Arıcılık Posta Pulları standı açıldı. Stant, 13 Ekim tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Basmane’deki Bıçakcı Han’da ziyaret edilebilecek.

“Tarımı desteklersek aslında hayatı desteklemiş oluruz”
Serginin açılış merasiminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Özuslu, “Başkanımız Tunç Soyer’in ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda yani ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ mottosu altında kırsal kesimde arıcılığı destekliyoruz. Birçok köyde üretim yapmak isteyenlere arılı arısız kovanlar, dayanak gereçleri veriyoruz. Neden bunu yapıyoruz? Tarımı desteklersek aslında hayatı desteklemiş oluruz. Tıpkı şeyi karakılçıkla, koyun, keçi, manda dağıtımlarıyla yapıyoruz. Arıcılık da bunlardan değerli bir tanesi. Ben bu standın açılışında katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Âlâ ki varsınız, güzel ki buradasınız” tabirlerini kullandı.

Başkan Soyer’e teşekkür
Hayatındaki kıymetli günlerden biri olduğunu belirten standın koleksiyoncusu Mustafa Kösoğlu, “Bu stant yalnızca puldan oluşmuyor, birçok eski materyal de var. Bu standın gelecek jenerasyonlara aktarılması önemli” dedi. Kösoğlu, ayrıyeten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Lider Tunç Soyer’e stant açılışına katkılarından ötürü teşekkürlerini sundu.

Sergide neler var?
Sergide 100’e yakan ülkeden 600’ün üzerinde pul sergileniyor. Arının en değerli gen kaynağı olan Anadolu, beş ırk ve eko tipinde ana vatan kabul ediliyor. Stantla arıya dikkat çekerken ülkenin bir kültürünü eski materyaller eşliğinde sergileyerek toplumla paylaşılması hedefleniyor. Stantta çeşitli okullardan 10-14 yaş aralığındaki öğrenciler ve Robert Kolej’den gelen öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Arı Aşkına Tozlaştırıcı Arılar Çalıştay’ı da yapılıyor.

Büyükşehir arıcılığı destekliyor
“Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında, kırsalda ve dağ köylerinde arıcılığı desteklemek hedefiyle bin 260’ı bayan toplam 2 bin 251 üreticiye arıcılık eğitimi verildi. 8 bin 856 arılı kovan, 4 bin 420 boş kovan ve 2 bin 251 arıcılık gereci (el demiri, körük, şerbetlik, fırça, kıyafet, eldiven) dağıtıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen