Paz. Nis 28th, 2024


Gemlik Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek gösterilen ve paranın geçmediği market olma özelliği taşıyan halk market projesi, muhtaçlık sahibi ailelere kurulduğu günden bugüne 5 milyon kredilik dayanak sağladı. Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

  Gemlik Belediyesi tarafından Toplumsal Yardım İşleri Yerleşkesinde 800 metrekarelik alanda kurulan halk market, her ay gereksinim sahibi bin aileye takviye olmaya devam ediyor. Gemlik Belediyesi grupları tarafından belirlenen muhtaçlık sahibi ailelerde meskenin bayanına verilen halk kart ile market içerisinde bulunan çok sayıda eser çeşidinden alışveriş yapılabiliyor.

Kart konutun kadınına

  Muhtaçlık sahiplerinin Gemlik Belediyesine müracaatlarının akabinde Belediye grupları tarafından konutuna ziyaret ediliyor ve birtakım kriterleri sağlayıp sağlamadığı tespit ediliyor. Bu değerlendirmeyle birlikte Gemlik Belediyesi tarafından muhtaçlık sahibi ailenin bayanına içerisinde her ay muhakkak ölçüde bakiye yüklenen halk kart veriliyor. Bu kartla ayın rastgele bir gününde gereksinim sahibi vatandaş kartındaki kredi ölçüsü kadar alışverişini sistemli bir halde gerçekleştirebiliyor.

 1000 aileye toplamda 5 milyon kredi

  Halk Market her ay ilçede yaşayan bin gereksinim sahibi haneye hizmet veriyor. Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan’ın “hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” mottosuyla hayata geçirdiği ve 2020 yılından bugüne vatandaşların yanında olan halk markette, yapılan puanlamaya nazaran muhtaçlık sahiplerine verilen karta aylık olarak  380 – 450  ve 500 kredilik bakiye yükleniyor. Halk Market, kurulduğu günden bugüne gereksinim sahibi ailelere yaklaşık 5 milyon kredilik alışveriş imkânı sağladı.

Başkan Sertaslan, “Bir ay değil, tüm yıl toplumsal yardım yapıyoruz”

  Gemlik Belediyesi’nin kurduğu halk marketin Türkiye’de toplumsal proje kısmında parmakla gösterildiğini tabir eden Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, marketin kurulduğu günden bugüne kadar geçen müddet içerisinde her ay bin aileye hizmet verdiğini ve bu hizmet sayesinde kartlarına aylık yüklenen kredi ölçüsünce marketten alışveriş yapabildiğini tabir ederken, “Bu projemizin asıl hedefi alan elin veren eli görmemesidir.  Halk marketten şu anda bin hanemiz faydalanıyor. Konutun bayanına verdiğimiz halk kart ile her ay geniş eser yelpazesi bulunan marketimizden alışverişlerini gerçekleştiriyor. Gemlik Belediyesi olarak toplumsal yardımı bir ay değil, tüm yıl mühletince yapıyoruz. İlçemizde hiçbir çocuk bundan sonrada yatağa aç girmeyecek” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen